Lesz valami baja a laptopnak, ha másik töltővel töltöm?
Figyelt kérdés
Eltűnt a laptop töltője. Keresnék valahol (pl. webáruházban) a típushoz valót, de érdemes próbálkozni? Vagy hamar tönkremegy tőle, ha nem az eredetivel használom?2014. jún. 14. 21:06
1/5 anonim válasza:
Ha az áramerősség (A) és a feszültség (V) megegyezik, az !elméletileg! jó.
Az utángyártott azonban a gyakorlatban néhol pontatlannak, néhol tűzveszélyesnek, máshol pedig robbanékonynak, instabilnak mutatkozik.
2/5 anonim válasza:
-Félre ne érts, ha ugyanolyat veszel, mint ami idáig volt, ugyanattól a gyártótól, az megbízható.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megpróbálok eredetit, bár még nem fogtam hozzá böngészni.
2014. jún. 14. 21:11
4/5 anonim válasza:
tapasztalataim szerint (elég kábel gyilkos vagyok), +/- 2V és +1A eltérést tartósan kibírnak.
Ha Amper kisebb akkor lassabban tölti fel, ha sokkal kisebb, akkor nem biztos hogy képes feltölteni.
5/5 SimkoL válasza:
Én a lányom régi Dell laptopjához saját magam csináltam töltőt. Emberesebb lett mint a gyári, nem kapcsolóüzemű, ebben még vas van :) Két éve tökéletesen működik vele. A feszültség egy picit magasabb - 1-2 Volt - és egy b_szott nagy pufferkondi. Áramban is egy kicsit túlméreteztem így még csak nem is langyul. Tapasztataltom szerint a gyáriak a teljesítőképességük határán üzemelnek. Az eredeti 7-8.000 lett volna - a gép nem ért annyit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!