Hogyan lehet a routerem (Cisco EPC3925) wifi jelerősségét csökkenteni (a router beállításával vagy az antenna leárnyékolásával)?
Egy Cisco EPC3925 router-t használok. Sajnos csak szoftveresen lehet rajta a jelszórást kikapcsolni, hardveresen nem. Nagyon erősen sugároz (megmértem inSSIDer programmal). Amire amúgy SEMMI szükségem, mert pl.
1) kábelen keresztül osztom a netet a routerről, amit
2) csak a gyerekszobában tudok csak elhelyezni
3) a routert nem tudom messze tenni
4) a wifis net sebessége jóval lassabb, mint a LAN-osé.
A neten használnom kell, nem tudom kikapcsolni (kár, hogy a gyártók már kevésbé forgalmaznak gombbal, hardveresen a wifi-t kikapcsolható készülékeket).
Az alábbi kérdésekben nem lehet meggyőzni:-) :
- úgyis jön máshonnan is: igen, de nem mindegy, hogy milyen erősséggel és honnan (a szomszédtól legalább egy fal elválaszt, és gyengébb máshonnan érkező jelek, nem kell még egy a saját lakásomba)
- nem árt: nem bizonyították be hivatalosan, hogy így van, viszonylag új technológia, amelyet még nem lehetett olyan hosszú ideig tesztelni, "sok kicsi sokra megy" alapon nem növelném tovább a lakásban az elektroszmogot.
Bármilyen, a kérésemnek megfelelő megoldás érdekelne (pl. alumíniumfólia, a sugárzás paramétereinek állítása úgy, hogy összességében kisebb legyen a jelerősség, stb.)
Előre is köszönöm!
1. Sok hardveresen és szoftveresen is állítható erősség van.
- TP-link-en van hardveres gomb, még az olcsó 5e FT-oson is.
- DD-wrt, Tomato stb. szoftvert lehet sok routerre tenni amiben 70mW-tól állíthatod az erősséget.
A wifi a levegő megrezgetése, mint ahogy te a hangszáladdal megrezgeted, vagy ahogy a mobiltelefon megrezget. A mobil adótorony 2W tehát 2000mW - ami 20-szorosan erősebb mint a wifi maximálisan engedélyezett 100mw-ja.
Alaptalan félelem. De ha akarod, akkor zárd magatokat Faraday ketrecbe. Esetleg vegyél fémszálas wifi tapétát, ami nem engedi a wifi jeleket a falakon túlra. De ez már a paranoia legteteje, de egészségedre.
Sok hardveresen és szoftveresen is állítható router van. nem erősséget akartam írni.
Ja és az említett routerben kikapcsolható és mögé tudsz tenni egy másikat TP-link, amin kapcsolható is, és állítható is, low-gyenge, medium-közepes és high erős értékekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!