Mennyi az elfogatható hőmérséklet egy i7 4790 processornak gyári Colleral, no tuningal?
Ilyen melegekben nekem WD közben 58 C melegszik.
Azt szeretném tudni ,h ez még elmegy, vagy ennél még magasabb se gáz mert a GTX 770 az 79 C nyomja fel, és elég meleget csinál hiába van 4 ventilátor a házban =)
Az 58C° bőven oké. "Intel Core™ i7-4790 T-case 72.72°C"
A VGA-k jobban melegednek, de jobban is bírják.
Kösz a választ!
Már beparáztam, de ha 65-70°C-ig nincs gáz, akkor okés.
Ennek ellenére lehet befektetek egy jó Collerba 9k ért már kapok olyat ami megfelel.Úgy sem fogok soha CPU-t tuningolni.
I7 4790k (TCASE:74.04°C TDP:88W)
Terhelés alatt, gyári hűtővel szerintem nem gáz a 70°C. A régi i5 2320-am (Tcase 72.6°C, TDP: 95W) is hozta a 72°C-t, soha nem volt vele gond.
Viszont probléma volt (és ez előfordulhat idővel nálad is) , hogy a gyári hűtő ezt a hőmérsékletet 2400RPM fordulattal hozta, ami másfél év után malacvisítást okozott nála - valószínűleg csapágyas lett. Összehasonlításképp: a CM Hyper 212 EVO ~650RPM-ről indít és terhelés alatt sem nagyon érte el az ~1000RPM-et.
Az, hogy a GTX770-ed 79°C, az más tészta. Fentebb írtam, hogy a GPU-k jobban bírják a magas hőfokokat. "A VGA-k jobban melegednek, de jobban is bírják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!