Laptop leáll? <<<<<<<<<<<<<<<
hi random leáll a laptopom nézni akartam a hőfokokat, van alatta hűtő kb langyosnak tűnik az egész és akkor is.... feltettem az aida-t 90 91 fokos jelenleg a cpu és a vga 32 meg a HDD
nem hiszem hogy ezek valós számok lennének mármint az előbbiek. esetleg valami ötlet? áramról megy nem aksiról
Rakd vissza bele az akkut. Ilyenkor, hogy jobban melegszik, többet fogyaszt és ezért nem képes csak töltőről üzemelni, ezért az akku is kéne neki. Az a legkárosabb egy laptopnak, ha akku nélkül használják. Nem is értem miért veszik ki sokan.
Amúgy valós számok. Van alatta hűtő, ami nem ér semmit, mert a burkolat belülről hőszigetelt, hogy ne 100 fokos legyen a burkolat, ezért a hideg sem jut bele.
100 fok körül pedig magától leáll a gép, hogy védje az alkatrészeket.
#4 - Elnézést, mivan? Nehogy már a töltő miközben simán tölti az akkumulátort és ellátja a laptopot is energiával, ne tudna nyáron elegendő áramot szolgáltatni, főleg ha az akkut sem kell töltenie. Ez hülyeség. A gép fogyasztása télen-nyáron ugyanannyi. A gép fogyasztása a terheléstől függ, a melegedése meg a terheléstől és a környezeti hőmérséklettől. A fogyasztást nem befolyásolja a környezeti hőmérséklet. Nem káros akku nélkül használni a laptopot, inkább az akkunak tesz jót, hogy nem lóg állandóan a töltőn meg nem melegíti a laptop felesegesen.
Én még nem láttam hőszigetelt laptopot, a szükséges hardverek is alig férnek bele, nemhogy egy plusz hőszigetelés. Meg hülyeség is lenne, megfőne a gép.
Egyedül az utolsó mondattal tudok egyetérteni.
Kérdező ezt a laptopot nagyon sűrgősen ki kellene takarítani. A levegővel nem érsz semmit, csak bentebb fújod a koszt. Tudod ilyen szivacsszerű anyaggá tud összeállni a cucc, ami elég jó hőszigetelő. Majd kérdezd meg a szerelőt, mit talált benne. A hűtő meg nem ér semmit, amúgy is 2-3 fokot jelent, ilyen esetben meg csak egy plusz fogyasztó, semmivel sem hűvösebb a laptop.
Ez azért van, mert még életedben nem láttál normális laptopot.
Azért növekszik meg nyáron (melegben) az energia igénye, mert jobban kell pörgetni a ventit, és egyes alkatrészek ellenállása is megnő a meleg hatására.
Az akkunak nem teszel jobbat vele, ha nincs a gépben, inkább rosszat, mert nincs használva.
Az pedig azért van amit írtam, hogy töltőről nem minden esetben működik, mert a töltőt nem arra tervezték, hogy a gépet teljes terhelésen ellássa. Teljes terhelésen az akkuból pótol.
Hőszigetelést ne úgy képzeld el, mint egy lakóház falán a méter vastag szigetelőanyag. Nos, rendes laptopnál ez úgy néz ki, hogy a műanyag burkolatra van egy néhány milis réz és hab (bár utóbbit sokszor kispórolják) felragasztva. Ha ez nem lenne, akkor mikor ölben tartod a 80-90 fokos CPU-s / GPU-s gépet, leégnének a golyóid...
Ha valóban szigeteltek lennének a gépek, lenne róla a neten valami. Ezzel szemben sem magyarul, sem angolul nem találni róla semmit. Egyszerűen a laptop (vagy notebook) és a hőszigetelés kulcsszóra semmi értelmes találat nem jön.
Valóban, ha gyorsabban pörög a venti, nagyon megemelkedik a fogasztás, Pakson is szidják a sok notebookost, leterhelik a ventik az egész hálózatot... Abba a pár +mA fogyasztásba senki sem hal bele, főleg nem a tápegység.
"a töltőt nem arra tervezték, hogy a gépet teljes terhelésen ellássa. Teljes terhelésen az akkuból pótol." Légyszíves ne írj már mégegyszer ekkora hülyeséget, elég volt egyszer elolvasni.
A többire már nem is válaszolok és az ezutáni hozzászólásaidra sem. Elég volt ennyi sületlenséget olvasni.
Rossz az aksi azért nincs benne.
Amúgy ha leszeded az aljáról a borítást tényleg van rajta valami hőszigetelő fólia nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!