Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop leáll? <<<<<<<<<<<<<<<

Laptop leáll? <<<<<<<<<<<<<<<

Figyelt kérdés

hi random leáll a laptopom nézni akartam a hőfokokat, van alatta hűtő kb langyosnak tűnik az egész és akkor is.... feltettem az aida-t 90 91 fokos jelenleg a cpu és a vga 32 meg a HDD

nem hiszem hogy ezek valós számok lennének mármint az előbbiek. esetleg valami ötlet? áramról megy nem aksiról

2014. jún. 7. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Pedig az AIDA 64 nem szokott hazudni. Vidd el szervizbe, hogy portalanítsák ki a gépet és pasztázzák újra a procit.
2014. jún. 7. 13:17
 2/9 A kérdező kommentje:
ezzel nem az aidat szólom le csak nem biztos hogy jó az érzékelő , am már kifújtam
2014. jún. 7. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
A proci újrapasztázása is ráférne. Ha hibás lenne az érzékelő, akkor nem állna le a gép.
2014. jún. 7. 13:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Rakd vissza bele az akkut. Ilyenkor, hogy jobban melegszik, többet fogyaszt és ezért nem képes csak töltőről üzemelni, ezért az akku is kéne neki. Az a legkárosabb egy laptopnak, ha akku nélkül használják. Nem is értem miért veszik ki sokan.

Amúgy valós számok. Van alatta hűtő, ami nem ér semmit, mert a burkolat belülről hőszigetelt, hogy ne 100 fokos legyen a burkolat, ezért a hideg sem jut bele.

100 fok körül pedig magától leáll a gép, hogy védje az alkatrészeket.

2014. jún. 7. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:

#4 - Elnézést, mivan? Nehogy már a töltő miközben simán tölti az akkumulátort és ellátja a laptopot is energiával, ne tudna nyáron elegendő áramot szolgáltatni, főleg ha az akkut sem kell töltenie. Ez hülyeség. A gép fogyasztása télen-nyáron ugyanannyi. A gép fogyasztása a terheléstől függ, a melegedése meg a terheléstől és a környezeti hőmérséklettől. A fogyasztást nem befolyásolja a környezeti hőmérséklet. Nem káros akku nélkül használni a laptopot, inkább az akkunak tesz jót, hogy nem lóg állandóan a töltőn meg nem melegíti a laptop felesegesen.

Én még nem láttam hőszigetelt laptopot, a szükséges hardverek is alig férnek bele, nemhogy egy plusz hőszigetelés. Meg hülyeség is lenne, megfőne a gép.

Egyedül az utolsó mondattal tudok egyetérteni.

Kérdező ezt a laptopot nagyon sűrgősen ki kellene takarítani. A levegővel nem érsz semmit, csak bentebb fújod a koszt. Tudod ilyen szivacsszerű anyaggá tud összeállni a cucc, ami elég jó hőszigetelő. Majd kérdezd meg a szerelőt, mit talált benne. A hűtő meg nem ér semmit, amúgy is 2-3 fokot jelent, ilyen esetben meg csak egy plusz fogyasztó, semmivel sem hűvösebb a laptop.

2014. jún. 8. 01:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert még életedben nem láttál normális laptopot.

Azért növekszik meg nyáron (melegben) az energia igénye, mert jobban kell pörgetni a ventit, és egyes alkatrészek ellenállása is megnő a meleg hatására.

Az akkunak nem teszel jobbat vele, ha nincs a gépben, inkább rosszat, mert nincs használva.

Az pedig azért van amit írtam, hogy töltőről nem minden esetben működik, mert a töltőt nem arra tervezték, hogy a gépet teljes terhelésen ellássa. Teljes terhelésen az akkuból pótol.

Hőszigetelést ne úgy képzeld el, mint egy lakóház falán a méter vastag szigetelőanyag. Nos, rendes laptopnál ez úgy néz ki, hogy a műanyag burkolatra van egy néhány milis réz és hab (bár utóbbit sokszor kispórolják) felragasztva. Ha ez nem lenne, akkor mikor ölben tartod a 80-90 fokos CPU-s / GPU-s gépet, leégnének a golyóid...

2014. jún. 8. 23:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha valóban szigeteltek lennének a gépek, lenne róla a neten valami. Ezzel szemben sem magyarul, sem angolul nem találni róla semmit. Egyszerűen a laptop (vagy notebook) és a hőszigetelés kulcsszóra semmi értelmes találat nem jön.

Valóban, ha gyorsabban pörög a venti, nagyon megemelkedik a fogasztás, Pakson is szidják a sok notebookost, leterhelik a ventik az egész hálózatot... Abba a pár +mA fogyasztásba senki sem hal bele, főleg nem a tápegység.

"a töltőt nem arra tervezték, hogy a gépet teljes terhelésen ellássa. Teljes terhelésen az akkuból pótol." Légyszíves ne írj már mégegyszer ekkora hülyeséget, elég volt egyszer elolvasni.

A többire már nem is válaszolok és az ezutáni hozzászólásaidra sem. Elég volt ennyi sületlenséget olvasni.

2014. jún. 9. 00:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Te magyarázol hozzáértés nélkül baromságokat. Láttál egyáltalán életedben szétszedett notebookot ? Bírom ezt a sok fogalmatlan barmot, akik itt osztják a nem létező eszüket, és hülyézik le, azt aki évek óta gépek százaival foglalkozik...
2014. jún. 9. 00:42
 9/9 A kérdező kommentje:

Rossz az aksi azért nincs benne.

Amúgy ha leszeded az aljáról a borítást tényleg van rajta valami hőszigetelő fólia nem tudom.

2014. jún. 11. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!