Mi a hátránya annak ha összekötök két radeon r9 270es kártyát crossfire-be?
Elég gyakran 2 kártyás rendszereknél tapasztalható a micro-stuttering - sturreting, azaz egy-egy képkocka kimarad/késik...
Valamint a legtöbb Crossifire-hoz masszív táp is kell és mivel a két kártya egymás mellett van,hőmérsékleti problémák is előfordulhatnak.
Én egy 650W-s tápot raknék oda...
Valamint néhány játékban Crossfire-t/SLI-t használók azt vették észre hogy több FPS-ük van ha kiveszik az egyik kártyát.
A legjobb esetben is körülbelül átlagban másfélszer annyi FPS-ed lesz,a vRAM-od nem kétszereződik hanem ugyan annyi marad,stb...
2x teljesítményre semmiképpen se számíts annak ellenére sem hogy ugyebár 2x annyi áramot fog enni mint 1 :)
Röviden:
NEM ÉRI MEG
Szerintem a legjobban azzal járnál ha eladnád és vennél egy R9 280-t ami most jó árban van ami le van árazva
vagy
Crossfire kompatibilis es 5 centinel kevesebb hely lesz ami nem elegendo.
Nem fogom megint leirni hogy miert nem eri meg,igy is leirtam par indokot.
"A legjobb esetben is körülbelül átlagban másfélszer annyi FPS-ed lesz"
Azért ezt így nem merném állítani. Persze stabilabb teljesítményt nyújt egy 280X vagy egyértelműen jobb egy 290-es, de azért két 270-es sem gyenge. Néhány játéknál lehetnek teljesítmény gondok (nem támogatja vagy nem elég nagy a gyorsulás), de sok esetben képes a Crossfire 75% vagy az feletti gyorsulásra is (persze ha a CPU is elég erős). Egyértelműen vannak a Crossfire/SLI rendszereknek hátrányai, de az első válasz szerintem a valóságnál jóval sötétebb képet torzít (ettől függetlenül mindenképpen előnyösebb minden szempontból egy R9 290, mint két 270-es).
Ha már van,akkor megpróbálhatod.
Bár szerintem továbbra is inkább el kéne adni,de egy próba nem árt neki.
Minek 16GB ram?
8 is valamilyen szinten fölösleges....
8 giga rammot és azt a procit érdemes lenne eladni és venni belőle egy FX-6300-t vagy egy FX-8320-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!