Legújabb mackbook pro-val tudok videót szerkeszteni?
[link] ez alapján biztos hogy nem lesz gondja...
amúgy ha van pénz én a 15"-os választanám, mert az nvidia-t használná az AE illetve a PP is
Attól függ, hogy milyen szinten csinálod.
GPU render-re pl. sem az Iris Pro sem a GTX750 nem túlságosan jó.
Annyira jó lesz videószerkesztésre , amennyire egy 15 colos notebook jó lehtet.
Komoly munkához asztali pc vagy Mac Pro szükséges.
Ehhez alapvetően nem elég erős egy notebook.
A konkrét tömörítés és render órákba telik még erős asztali gépeken is.
Magára a szerkesztésre akármilyen jobb notebook jó.
Peremire Pro/After Effects egyébként ugyanolyan jó Windows alatt is.
Van valami konkrét okod Mac-ra? A professzionális felhasználók folyamatosan távolodnak az OSX-től, a ahogy az egész elmegy comsumer irányba.
@BM-Striker
Azért egy 2,6-os i7-es proci annyira nem gyenge, hogy ne bírjon ki 1-2 rövidebb videót. Gondolom nem 4K-s 1,5 órás videókat akar vágni vele. Én asztaliban egy i7 920-ast hajtok és vígan elvagyok vele hasonló felhasználás mellett.
Azontúl: te milyen rendszert javasolnál munkára? Win8? :D Na ne már... Igaz, én is windowst használok (anyagi okokból) de korántsem vagyok vele megelégedve. Linuxra meg nem fejelszt az Adobe. [link]
Miért OSX jobb ilyen szempontból? (Én egyébként Win7-re gondoltam)
Itt az OS szerepe annyi, hogy Premiere Pro elinduljon rajta.
Még egy Pentium is jó akár egyszerű videókhoz, itt az lényeg, hogy ez a felhasználási terület mindig el tud viselni extra számítási teljesítményt.
A számításigényes munkafázósokhoz kell egy asztali gép a legerősebb processzorral amit nem érzel lehúzásnak vagy egy Mac Pro.
Én nem azt mondom hogy Mac-ek rossz gépek, csak kérdőjelezem mag, hogy az embereknek valóban szükségük van-e van Mac-ra vagy csak azt hiszik hogy van.
Asztali még annyiból is jobb, hogy használhatsz bővítőkártyákat amik növelik a teljesítményt (hardveres gyorsítás, stb..). Én nem mondtam, hogy egy mac mindenkinek megéri azt az ártöbbletet, de tény, hogy a windows is nagyon rossz irányba tart. a macnél legalább jó hardvereket is kapsz. ha normál laptopból keresel hasonló paraméterekkel rendelkezőket, akkor ott sem jössz ki sokkal olcsóbban. ( amúgy én is 7-et használok, viszont azt teljesítményben szerintem lenyomná az osx. legalábbis a tesztekben ezt írják.) a 8 "méltó" ellenfele lehetne, ha munkára tervezték volna a szórakozás helyett. összességébe véve nincs jó és olcsó megoldás. ja de, talán:
linux + [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!