80. 000 Forintból milyen gépet lehet összerakni?
Tehát, a shop az mindegy (pcx,ipon,atx...stb.).
Maximum 80 K-ból kellene. Az alábbi dolgok feltétlenül legyenek benne:
Processzor, Hűtőventilátor, Alaplap, Memória 1, Merevlemez, Optikai meghajtó (lehetőleg DVD író), Videokártya, Ház, Tápegység, Gépösszeszerelés.
Amire ha jut még pénz legyen benne:
Memória 2, Billentyűzet, Egér, Monitor
Ami semmiféleképpen nem kell:
SSD, Operációs rendszer, Rendszertelepítés
hát ennyi pénzből én valami Apu-s gépben gondolkodnék. Ennyiből gondolom tudod, hogy nem tudsz olyan gépet összehozni ami játékra is jó. Régebbi játékokat azért elég jól viszik ezek az apu-s gépek is.
Pcx:
AMD A10 X4 5800K FM2 box processzor
Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap
Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz memória
Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 merevlemez
Asus DRW-24F1ST fekete OEM DVD író
Asus TA-7C1 fekete számítógép ház
Chieftec iArena 350W GPA-350S OEM tápegység
Ahogy most így összeadtam számológéppel, ez kb 80,
Gépösszeszerelést ne kérj. Teljesen felesleges pénzkidobás. Leírás alapján össze tudod te is simán rakni, meg van youtube-on is egy rakás gépösszerakó videó :)
Ebbe az Apu-s rendszerbe amúgy nem kell videókártya, mert a processzorban már van egy HD7660. Alaplapból pedig mindenképpen FM2+ foglalatút vegyél :)
Sok sikert!
#1: Az a gép jó, meg minden, de szerintem az a táp nem a legminőségibb. Én inkább vennék bele egy ilyet:
#1 Ehhez a procihoz tartozik hűtőventilátor?
Vagy azt még külön kell megvenni?
#igen valóban nem világverő táp, de ez fért bele a keretbe. Viszont 460w-os táp teljesen felesleges. Kérdezőnek mondom, hogy ha belefér akkor megéri valamilyen 350-es FSP tápot venni, 10k környékén vannak már :)
Én is FSP tápot használok, mondjuk kicsit drágábbat, de valóba nagyon jó táp, halk, stb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!