Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az NVidia kártyák mi alapján...

Az NVidia kártyák mi alapján vannak számozva?

Figyelt kérdés

Én konkrétan a GTX-ekre gondoltam... mindig azt hittem, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig nő a teljesítményük... tehát pl. 400-as gyenge, 500-közepes, 650 (ez van nekem) valamivel erősebb, 760 nagyon jó és pl. 780 a legerősebb (na meg Titan).

Tegnap nézegettem a többi árkategóriát és megdöbbentem, hogy pl. egy GTX 580-as majd kétszer erősebb az én GTX 650 Ti-nél. Most akkor mi alapján vannak sorszámozva a kártyák? Csak úgy véletlenszerűen?

2014. máj. 29. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első számjegy mindig a generációt jelenti, a második a generáción belüli elhelyezkedést. Generációk között nehéz számozás alapján összevetni a teljesítményt, de sejteni lehet, hogy egy új generációs, középkategória alján ülő nem lesz gyorsabb az előző generáció csúcsmodelljénél (580 ugye az). Sok esetben egyébként nVidia csak átnevez, pl GTX680 GPU-ja kicsit magasabb órajelekkel GTX770-ként "él közöttünk" mostanság.
2014. máj. 29. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Sok esetben egyébként nVidia csak átnevez"

Ezt gyorsan pontosítanám, mielőtt még flame-t szítanék meggondolatlanságom miatt: AMD-re is igaz ez, 270X pl 7870-es GPU-ját tartalmazza, 280X pedig 7970-esét.

2014. máj. 29. 16:34
 3/6 A kérdező kommentje:

Mik nincsenek, ezt nem is gondoltam volna :) - ment a zöld kéz :)

Egyébkén, ha értesz a grafikus kártyákhoz (ahogy látom), tudnál még egy más kérdésben segíteni?

Építek egy csúcsteljesítményű gépet (nemsokára) és úgy gondoltam, hogy 2db GTX 760 OC lenne benne SLI-vel bekötve, plusz a mostani GTX 650 OC-met sem akarom kidobni, azt is berakom harmadik kártyának, mint dedikált Physx kártyát. Szerinted megéri? nem fogja azokat lelassítani ha PCIEx16 portra kötöm be (6 db van az alaplapon). Esetleg a fogyasztás nem nőne meg túlságosan egy 140 W -os procival? Elég lenne rá a 750W os trafó?

Ja és még egy kérdés bónusznak - mi a különbség a "Ti" és az "OC" kártyák között?

Minden (hasznos) választ felpontozok.

2014. máj. 29. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Én inkább egy erős egy GPU-s videokártyát vennék a két gyengébb helyett, mivel vannak játékok, amelyek nem támogatják rendesen, illetve ahogy olvasom, néhány újabb effektet problémás a most alkalmazott AFR-rel megoldani (ezt használja az SLI is, ennek lényege, hogy a két videokártya felváltva számolja ki a képkockákat).

750W-os tápegység elég lenne, viszont ne sajnáld a pénzt egy minőségibb tápegységre!

Ti és OC között az a különbség, hogy előbbi gyári kategória (nVidia oldalán is megtalálhatod), utóbbit pedig a kártyagyártók saját szakállukra végzett tuningja.

2014. máj. 29. 20:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még átnézem, hogy hogyan is jönne ki a legjobb ár/érték arány. De főleg a pénz miatt gondolkoztam az SLIn, (grafkártyák területén egyébként szerintem az Nvidia nyer), egy OC760-as az kb 200€, amivel bőven el lehet játszogatni, (pláne ha Physx-nek ott az GTX650-es) és később majd amikor meglesz a köv. kártyára a pénz, akkor megrendelném azt... ez így együtt kb 400€ lenne, viszont 400 euróért meg lenne alap 780-as is... most komolyan nemtom, várjam e meg azt a két hónapot hogy vehessek 780-at, és addig maradjon a 650-es? Amúgy 3 monitorra tervezem a kártyákat és úgy hallottam, surroundra jobb az SLI (csak simára nem 3d-sre). Még azt nem értem, hogy ha veszek 2db 2gigabájtos kártyát, akkor SLIben mennyi lesz a memória? 2 vagy 4 GB? Emellett talán számíthat, hogy egy nagyon drága vízhűtést szerelek majd be, kb 1500l/h-s pumpával és 1x240mm és 1x120mm-es radiátorral - ez hűt majd mindent a gépben - és gy a kártyákat is :D
2014. máj. 30. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézd, te tudod. Ahogy nézem, teljesítményben (átlagos FPS-ben) legtöbb esetben jobb, mint a 780, ugyanakkor vannak játékok (pl Company of Heroes 2), amelyek nem támogatják.

SLI esetén nem adódik össze a videokártyák memóriája, hiszen mindkét kártya a saját memóriájában dolgozik a képen, és az ehhez szükséges adatok mindkettő memóriájában megtalálhatóak. Tehát egy olyan játék, amely számára szűkös a 2 GB VRAM, az lassabban fog futni egy 2x2GB-os kártyarendszeren.

2014. máj. 30. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!