Az NVidia kártyák mi alapján vannak számozva?
Én konkrétan a GTX-ekre gondoltam... mindig azt hittem, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig nő a teljesítményük... tehát pl. 400-as gyenge, 500-közepes, 650 (ez van nekem) valamivel erősebb, 760 nagyon jó és pl. 780 a legerősebb (na meg Titan).
Tegnap nézegettem a többi árkategóriát és megdöbbentem, hogy pl. egy GTX 580-as majd kétszer erősebb az én GTX 650 Ti-nél. Most akkor mi alapján vannak sorszámozva a kártyák? Csak úgy véletlenszerűen?
"Sok esetben egyébként nVidia csak átnevez"
Ezt gyorsan pontosítanám, mielőtt még flame-t szítanék meggondolatlanságom miatt: AMD-re is igaz ez, 270X pl 7870-es GPU-ját tartalmazza, 280X pedig 7970-esét.
Mik nincsenek, ezt nem is gondoltam volna :) - ment a zöld kéz :)
Egyébkén, ha értesz a grafikus kártyákhoz (ahogy látom), tudnál még egy más kérdésben segíteni?
Építek egy csúcsteljesítményű gépet (nemsokára) és úgy gondoltam, hogy 2db GTX 760 OC lenne benne SLI-vel bekötve, plusz a mostani GTX 650 OC-met sem akarom kidobni, azt is berakom harmadik kártyának, mint dedikált Physx kártyát. Szerinted megéri? nem fogja azokat lelassítani ha PCIEx16 portra kötöm be (6 db van az alaplapon). Esetleg a fogyasztás nem nőne meg túlságosan egy 140 W -os procival? Elég lenne rá a 750W os trafó?
Ja és még egy kérdés bónusznak - mi a különbség a "Ti" és az "OC" kártyák között?
Minden (hasznos) választ felpontozok.
Én inkább egy erős egy GPU-s videokártyát vennék a két gyengébb helyett, mivel vannak játékok, amelyek nem támogatják rendesen, illetve ahogy olvasom, néhány újabb effektet problémás a most alkalmazott AFR-rel megoldani (ezt használja az SLI is, ennek lényege, hogy a két videokártya felváltva számolja ki a képkockákat).
750W-os tápegység elég lenne, viszont ne sajnáld a pénzt egy minőségibb tápegységre!
Ti és OC között az a különbség, hogy előbbi gyári kategória (nVidia oldalán is megtalálhatod), utóbbit pedig a kártyagyártók saját szakállukra végzett tuningja.
Nézd, te tudod. Ahogy nézem, teljesítményben (átlagos FPS-ben) legtöbb esetben jobb, mint a 780, ugyanakkor vannak játékok (pl Company of Heroes 2), amelyek nem támogatják.
SLI esetén nem adódik össze a videokártyák memóriája, hiszen mindkét kártya a saját memóriájában dolgozik a képen, és az ehhez szükséges adatok mindkettő memóriájában megtalálhatóak. Tehát egy olyan játék, amely számára szűkös a 2 GB VRAM, az lassabban fog futni egy 2x2GB-os kártyarendszeren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!