I5-4440 vagy AMD FX-6300?
Melyik processzor gyorsabb és melyikhez milyen alaplap éri meg?
Húzni nem akarom szóval alapból elég a gyári hűtő mindegyikre igaz?
tehát jobb az i5 de játékokhoz inkább fx-6300? lehet hogy félreértettelek :$
nekem az kell amelyik alkalmasabb játékokhoz :) alaplapot is tudsz ajánlani hozzá?
I5-höz B85/H87-es alaplap, pl. Asrock B85/H97 Pro
FX-6300: Asrock 970 Pro 3 de inkább ASUS M5A97 R2.0
Elírtam, B85/H87 (nem H97)
Ha a cél a puszta játék, akkor az FX-et vedd, spórolsz 10-15 ezret, azt VGA-ra tudod fordítani vagy RAM bővítésre esetleg :)
Ha alkalmazásokat is akarsz futtatni, kicsit processzor izzasztósabb feladatokat, tehát játékon kívül kicsit 'melózol' is rajta, akkor mindenképp az i5-4440.
Remélem sikerült érthető lennem :D
Igen sikerült köszönöm :D
valahol halottam hogy az FX-6300hoz kell hütő is mert a gyárival túl meleg ez igaz?
Bocs, de ez egy sok évvel ezelőttről berögzült hülyeség. Valamikor tényleg így volt, de már nagyon régen nem. Az AMD modulos felépítése a jól párhuzamosítható feladatoknak kedvez, mint a kép és hangfeldolgozás, vagyis az említett videóvágás és 3D modellezés/animáció.
Bár sokszor még ez is programfüggő.
De minden egyéb téren, beleértve a játékokat is, maximum csak dupla fogyasztással és melegedéssel beérik a melléjük árazott Intelt. De inkább elmaradnak róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!