Az SSD-k élettartama tényleg sokkal rosszabb mint a rendes merevlemezeké?
Technikai értelemben létezik a flash memória "elhasználódása", azonban még így is akkora élettartama van, hogy egyéb dolog miatt úgyis előbb fog tönkremenni. Kb. 60 év rosszabb minőségű SSD-nél úgy, hogy napi 10 giga adatforgalommal számolnak (60 éven keresztül minden nap). Valljuk be, hogy ez még csak nem is reális, nagyon túlbecsült érték.
Forrás: [link]
Szerintem nem igaz ez az állítás. Bár mivel csak pár éve vannak a piacon, így nincs róla nagy tapasztalat. Értsd: 10 éves máig működő HDD -t már mindenki látott, de SSD még 10 éve nem volt, csak max terveken.
Én mondjuk lesz@rom mennyit fog bírni az enyém, ha a 3 év gari után ne adj Isten beadja kulcsot, akkor is veszek másikat, annyira hozzászoktam a HDD -ket tucatszor lealázó teljesítményéhez. :)
Rosszabb, de így is bőven több annál, mint amennyit használni fogod, tehát lényegtelen.
Vegyél nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!