250ezer körüli gépnél mire mennyit szánnátok?
Kell:
Alaplap,proci,vga,ram,hdd,táp,ház,monitor
Kosár
Komplett gép
Asrock H97 PRO4 alaplap 36 hó gar.
1 db 23,230 Ft
Komplett gép
Asus R9 280X 3GB DDR5 R9280X-DC2T-3GD5
videokártya 36 hó gar.
1 db 85,024 Ft
Komplett gép
Benq GW2320 monitor 36 hó gar.
1 db 35,330 Ft
Komplett gép
Crucial 8GB DDR3 1600MHz CT102464BA160B
memória 36 hó gar.
1 db 16,741 Ft
Komplett gép
FSP 500W Aurum S 500 Gold tápegység 36 hó
gar.
1 db 20,150 Ft
Komplett gép
Intel Core i5-4440 processzor 36 hó gar.
1 db 42,565 Ft
Komplett gép
Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I
számítógép ház 12 hó gar.
1 db 12,416 Ft
Komplett gép
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
merevlemez 24 hó gar.
1 db 13,565 Ft
Összesen: 249,020 Ft
-------------
PCX.HU
Ilyen márkátlan ramokat megéri bele venni??
Szerintem a h97-es lapok nem kellenek.Nem nagyon fogom a gépemet tuningolni.
Monitorból tudnátok játékra írni megfelelőt?
Az a 14ms nagyon sok.
A szorzózár mentes procit nehezen fogod tuningolni, akármilyen lap van alatta
Mennyit szánnal á monitorra?
*szorzózáras
ah... menni kéne aludni... sok volt a 12 óra meló..
Nem akarok én tuningolni.
Na hát épp ez lenne a lényeg, hogy mire mennyit lenne érdemes szánni...
A fenti gép arányai szerintem megfelelőek. De szerencsésebb lenne, ha kiválasztanád a neked megfelelő monitort, aztán meghatároznád, mennyit szánsz a gépre, hogy könnyebben lehessen sakkozni.
De akkor általános esetben:
-Játékgépnél VGA-ra nem szabad sajnálni a pénzt, és a teljesítményét nem a VGA memória mennyiségében mérik. Egy Radeon R9 280X, vagy GeForce GTX770 már megfelelő full HD-ra, 75-80 körül kapsz ilyen kártyát.
-processzorból vagy FX8320, vagy egy negyedik generációs Haswell i5-t vennék (előbbit akkor, ha kifutsz a keretből). Konkrét típust nem írok, hisz ez az ár függvénye. (Inkább processzoron spórolj, persze ésszel, mint a VGA-n!)
-8 GB memóriát vegyél. Kevesebb már kevés lehet néhány játéknak, a több meg felesleges egyelőre. DDR3 1600 teljesen megfelelő, 2133 meg hasonló tuning RAM-ok inkább APU-khoz kellenek, ha integrált videokártyát akarod használni, de ez jelen esetben felesleges. Crucial egyébként márkás.
-tápegység. Erre se sajnáld a pénzt, rossz minőségű táppal instabil lehet a géped, illetve extrém esetben károsodhatnak is az alkatrészek. XFX Pro 450W elég (ha nem gondolkodsz többkártyás, azaz SLI/CrossFire rendszerben), de FSP Raider 550W is tökéletes lehet.
-SSD felesleges egy játék gépbe, már ha CSAK játszani akarsz. FPS-ed nem lesz gyorsabb, csak a töltési idő csökkenne (ha SSD-re telepíted a játékot). Ezt leszámítva SSD szárnyakat ad a gépnek, amennyien nem csak egy alkalmazást futtatsz egyszerre (játék). Azaz egy HDD-t vennék, olyan 15 ezer forint körül. Kapacitást te tudod, márkában pedig mindenki másra esküszik. Nekem mindegyikkel volt már gondom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!