Tegnap bele lett erőszakolva a 450W-os táp helyére egy 350W-os, hogy megnézzük működik-e, vagy sem. A gép bekapcsolt, viszont a monitor nem. A gyengébb táp lehet a gond?
"Megnéztem a monitor bemenetét, nem a tápra kapcsolódik, hanem egyenesen az alaplapra, ahogy mondtátok."
Erről szó sem volt. A monitor tápkábeléről volt szó. Régi monitorok a számítógép tápjáról kapták a tápfeszültséget, a maiak közvetlenül a villamos hálózatból (konnektorból) kapják.
Ezek szerint integrált VGA kártyád van. De működik, ezt bizonyítja, hogy bejön a BIOSTAR háttérkép. Tehát valószínűleg az alaplap is jó.
Van egy mondatod, amit nem értek: "Még mindig a kérdésben leírt probléma jelentkezik: nem mutat a monitor semmit bekapcsoláskor."
Ha nem mutat semmit, hogy jön be a BIOSTAR háttérkép? Ha meg bejön, akkor a monitor is, az alaplapi VGA kártya is meg az alaplap is működik.
Elnézést, kezdő vagyok ilyen téren. A monitor a konnektorból merít erőt, így van.
Megmagyaráznám az érthetetlen mondatom is: haveromnál az én tápommal kapcsoltam be a számítógépet, szóval bekapcsolt, de a monitoron semmi sem volt látható, legföljebb egy "No signal" sor. Nálam, idehaza bejött a BIOSTAR kép, és aztán szétcsúszott ez a kép. Akkor történt ez, amikor próbálgattam a merevlemezeket cserélgetni. Végül már a saját merevlemezemmel becsatolásokat is ugyanez történt, akkor már kezdtem aggódni, hogy a rossz alkatrészek tönkretettek valamit a számítógépemben, de miután mindent kihúztam az áramból, aztán visszadugtam, akkor már működött a merevlemezemmel a számítógép, azaz nem csúszott szét a kép, hanem betöltötte a Windows-t és ment minden ahogy annak kell is. Viszont előtte én úgy cserélgettem a merevlemezeket, hogy csak a tápot húztam ki az áramból, a monitor kábelét bennehagytam a számítógépben, kicseréltem a merevlemezt, bedugtam a táp áramkábelét is, majd bekapcsoltam a gépet. Így jött be a BIOSTAR kép, majd csúszott szét. S ha nem húztam ki a monitort a gépből miközben cseréltem merevlemezt, akkor még jó merevlemezzel a belsejében is szétcsúszott a kép.
Szóval haveromnál pedig még csak BIOSTAR kép se jött be, azért nem tudom, hogy azzal a géppel, vagy beszéljünk csak alaplapról, mi van.
Amint módom lesz, kipróbálom egy működő grafikus kártyával a számítógépet, de addig is a másik problémáról egy-két szót, a tápegységről. Ez egy olyan, ami méretre is ugyanakkora, mint az előző, szóval beleférne a házba, meg ugyanaz a minőség (ez jelen esetben nem pozitívum, hisz kipurcant a régi), de van benne védelem a következőkre: Over voltage, over power, short circuit. Így már meg lehet venni, vagy ez gagyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!