Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tegnap bele lett erőszakolva...

Tegnap bele lett erőszakolva a 450W-os táp helyére egy 350W-os, hogy megnézzük működik-e, vagy sem. A gép bekapcsolt, viszont a monitor nem. A gyengébb táp lehet a gond?

Figyelt kérdés
Az asztali számítógép egy ideje nem működik, a szerelő azt mondta, hogy tápegység baja van. Ki is lett cserélve. Most a monitor nem dolgozott. Ha kikapcsoltuk a monitort, majd ismét be, csak a "No signal" felirat volt olvasható, és továbbra sem működött. Olvastam hasonló kérdéseket az oldalon, viszont náluk újraindítás után, vagy áramtalanítás és ismételt bekapcsolás után már működött a monitor, viszont nekem nem. Mint hozzá nem igen értő, arra gyanakszom, hogy mivel a táp gyengébb, nem tudja ellátni árammal a monitort is, a számítógép többi eleme mellett, akit a táp éltet. Viszont jobban bíznék más válaszában, aki nem olyan buta ilyen téren mint jómagam. Gyengébb tápra cserélés miatt bekövetkezhet-e ami bekövetkezett, vagy talán már nem is a táppal van gond?

2014. máj. 25. 01:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szóval ahogy ígértem is, belepróbáltam a saját tápom a számítógépbe, és azzal már legalább bekapcsolt. A másik tápot hazahoztam, de az itthoni konfigurációval se működött, úgy értem be sem kapcsolt a számítógép. Szóval az már biztos, hogy annak a tápnak lőttek. Aztán voltak merevlemez gondok (szerintem), bekapcsoláskor előjön a BIOSTAR háttérkép, majd azután szétcsúszik a kép és semmi több. Itt megáll a tudomány. Viszont meg kell említeni, hogy ezzel a merevlemezzel haveromnál még bekapcsolt a számítógép 2, 3 alkalommal is. Aztán következő alkalommal már nem, azt írta ki a képernyőn, hogy nem talál egy fájlt, WINDOWS/system32/config... valami ilyesmi útvonalat írt le. "r" betű segítségével lehetett megpróbálni javítani, de hasztalan volt, ugyanitt folyton megakadtam. No és ez az a merevlemez melyet amikor itthon próbáltam, a BIOSTAR-os kép után szétcsúszott a kép, és nem történt semmi több. Haverom számítógépe az én működő tápommal, és az ő működő merevlemezével sem kapcsolt be. Alaplap hiba a tünetek szerint? Még mindig a kérdésben leírt probléma jelentkezik: nem mutat a monitor semmit bekapcsoláskor. Megnéztem a monitor bemenetét, nem a tápra kapcsolódik, hanem egyenesen az alaplapra, ahogy mondtátok. A halott táp pedig ugyanolyan, mint az enyém.
2014. máj. 25. 19:10
 12/15 anonim ***** válasza:

"Megnéztem a monitor bemenetét, nem a tápra kapcsolódik, hanem egyenesen az alaplapra, ahogy mondtátok."

Erről szó sem volt. A monitor tápkábeléről volt szó. Régi monitorok a számítógép tápjáról kapták a tápfeszültséget, a maiak közvetlenül a villamos hálózatból (konnektorból) kapják.

Ezek szerint integrált VGA kártyád van. De működik, ezt bizonyítja, hogy bejön a BIOSTAR háttérkép. Tehát valószínűleg az alaplap is jó.

Van egy mondatod, amit nem értek: "Még mindig a kérdésben leírt probléma jelentkezik: nem mutat a monitor semmit bekapcsoláskor."

Ha nem mutat semmit, hogy jön be a BIOSTAR háttérkép? Ha meg bejön, akkor a monitor is, az alaplapi VGA kártya is meg az alaplap is működik.

2014. máj. 25. 19:29
 13/15 A kérdező kommentje:

Elnézést, kezdő vagyok ilyen téren. A monitor a konnektorból merít erőt, így van.

Megmagyaráznám az érthetetlen mondatom is: haveromnál az én tápommal kapcsoltam be a számítógépet, szóval bekapcsolt, de a monitoron semmi sem volt látható, legföljebb egy "No signal" sor. Nálam, idehaza bejött a BIOSTAR kép, és aztán szétcsúszott ez a kép. Akkor történt ez, amikor próbálgattam a merevlemezeket cserélgetni. Végül már a saját merevlemezemmel becsatolásokat is ugyanez történt, akkor már kezdtem aggódni, hogy a rossz alkatrészek tönkretettek valamit a számítógépemben, de miután mindent kihúztam az áramból, aztán visszadugtam, akkor már működött a merevlemezemmel a számítógép, azaz nem csúszott szét a kép, hanem betöltötte a Windows-t és ment minden ahogy annak kell is. Viszont előtte én úgy cserélgettem a merevlemezeket, hogy csak a tápot húztam ki az áramból, a monitor kábelét bennehagytam a számítógépben, kicseréltem a merevlemezt, bedugtam a táp áramkábelét is, majd bekapcsoltam a gépet. Így jött be a BIOSTAR kép, majd csúszott szét. S ha nem húztam ki a monitort a gépből miközben cseréltem merevlemezt, akkor még jó merevlemezzel a belsejében is szétcsúszott a kép.

Szóval haveromnál pedig még csak BIOSTAR kép se jött be, azért nem tudom, hogy azzal a géppel, vagy beszéljünk csak alaplapról, mi van.

2014. máj. 25. 19:49
 14/15 anonim ***** válasza:
A haverod gépén lehet, hogy kipurcant az integrált VGA kártya. Ha a merevlemez és a proci hűtője (esetleg egyéb hűtő ventilátor) működik, akkor az alaplap még jó lehet. Be kellene rakni egy VGA kártyát és azzal kipróbálni. Ha úgy is "No signal" (persze egy normális táppal), akkor az alaplap kuka.
2014. máj. 25. 22:00
 15/15 A kérdező kommentje:

Amint módom lesz, kipróbálom egy működő grafikus kártyával a számítógépet, de addig is a másik problémáról egy-két szót, a tápegységről. Ez egy olyan, ami méretre is ugyanakkora, mint az előző, szóval beleférne a házba, meg ugyanaz a minőség (ez jelen esetben nem pozitívum, hisz kipurcant a régi), de van benne védelem a következőkre: Over voltage, over power, short circuit. Így már meg lehet venni, vagy ez gagyi?

[link]

2014. jún. 1. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!