AMD Athlon II X4 760K vagy AMD FX-6300 egy R9 270X mellé?
"Igenis van olyan játék/alkalmazás ami ki tud használni 6 magot. Kapásból a BF 3-4/Watch Dogs/Medal of Honor Warfighter/MW2-3/BO2/Ghosts, ennyi jutott most hirtelen eszembe. Kihasználják a 8 magot is. Már réges-régen vége a 4 szálas korszaknak. Elég az is, ha erős, de az hülyeség, hogy nem használja ki semmi a többet. 2011 óta kb minden kihasználja."
Butaság. A 6 magos AMD meg az 4 magos i5 az egy szinten van, sőt még a 8 magos fx se egy nagy durranás. Ha szerinted van ami használ 6 magot, akkor most mindenkinek i7 kell? Csak azért kérdezem, mert az egy rendes 6 magos. Az AMD csak legózik a magjaival. A gyenge fejlettségi szintet akarják kompenzálni sok maggal és magas órajellel valamint kedvező árral. Ettől függetlenül sokan elhiszik, hogy az FX-830 és az i7 az egy szint. Pedig nem.
Kérdésre felelve: Jobb lenne az FX-6300. Az Athlon-t már tuningolni kellene.
Akkor legyél szíves és olvasd el még egyszer amit írtam, aztán értelmezd.
csak egy részlet :"Elég az is, ha erős"(ez PL arra utal, hogy egy I5 nyilván nem lesz kevés semmire, de egy Athlon 2 már kevés lehet)
Még egyszer átnézem amit írtál. Azt mégis kitől hallottad, hogy az FX 8320 és az I7 egy szint? Ilyet senki nem írt.
És megismételném, nem mondtam azt, hogy az FX 6300 erősebb egy I5-nél, egyébként meg nagyon is van olyan ami kihasznál 6-8 magot. Tájékozódj, aztán válaszolj.
"Egyébként az FX-ek valódi 4/6/8 magosok, csak bizonyos erőforrásokon osztoznak. De ez nem azt jelenti, hogy nincs meg a 6 mag, meg lehet szépen számolni őket."
Nem valódi 4/6/8 magosok. Azok csak modulok. Egy Core2Quad egy szálon megveri az összeset egyébként. Azok tudod elég gyenge magok, csak a sok mag ellensúlyozza ezt a gyengeséget. Vegyük például az i7 vs FX 8320-at. Négy szálig az Intel győz de aztán már nagyjából ki van egyenlítve az állás. Tehát az AMD csak akkor versenyképes ha valami kihasználja a magjait. Ezért rosszabb például a Far Cry 2-ben az X-8350 a Phenom II 555-nél, hogy csak két AMD-t említsek a kedvedért.
"Még egyszer átnézem amit írtál. Azt mégis kitől hallottad, hogy az FX 8320 és az I7 egy szint? Ilyet senki nem írt.
És megismételném, nem mondtam azt, hogy az FX 6300 erősebb egy I5-nél, egyébként meg nagyon is van olyan ami kihasznál 6-8 magot. Tájékozódj, aztán válaszolj."
1. Az írásodból az jött le, hogy van ami kihasznál 6 magot. Tehát ez arra enged következtetni, hogy akkor egy adott program már kihasznál egy 6 magos és 12 szálas i7 processzort is. Ha valamit írsz akkor írj konkrétumot, ne csak a számokkal dobálózz, mert marhaság lesz a vége. Egyébként ismét leszögezem, hogy szinte semmi nem használ 4 magnál többet. Mármint igazi magot és nem az AMD féle műmagokat.
2.Baromira nem használ ki semmi 6-8 magot. Gondolkozz fiam. Akkor már a 4 magos i5-ön nem sok minden menne. Ha meg AMD-re gondoltál akkor majdnem helyes az állítás, de mégsem, mert azok csak modulok vagy szálak és nem igazi erős magok, ezáltal könnyebben leterhelődnek mint egy erős i7-es vagy i5-ös mag. Egyébként még egy 2007-es Core2Quad procin is mennek a mai játékok. Lemérem le bírtad szűrni a lényeget. Az AMD sok maggal kompenzál gyenge fejlettségi szintet, míg az Intel kevés maggal is beéri, mivel fejlettebb. Ezért terhelődnek be könnyebben az AMD féle magok. Mert gyenge magok. Ezért kell több. De már 1000X leírtam. Ennyit erről. :)
Ennyi hülyeséget hogy tudsz egy válaszban összefoglalni?
Attól, hogy valami kihasznál 6-8 magot, miért lenne kevés hozzá 4? Egy dolog, hogy kihasználja, de az nem azt jelenti, hogy egy erős 4 magos I5 nem elég hozzá.
Az FX-ekben valódi 4-6-8 mag van, az egy dolog, hogy osztoznak az erőforrásokon, de attól még 4-6-8 darab van belőlük.
Mégis hol láttad te azt, hogy azt mondtam, hogy 6 magos=12 szálas I7-et nem használnak ki? Komolyan nem értem minek jössz ide okoskodni. Nézz már utána előbb...
Abban egyet értek, hogy az AMD le van maradva, ezt nem is cáfoltam. Az I5 2500-as lehagyja sok helyet az FX 8320-at, pedig ez a proci már nem mai darab.Ettől függetlenül, még van ami kihasználja az AMD erejét, magjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!