Asus p8H61 m le ez jó?
Sziasztok!
Asus P8 H61 MLE típusú alaplapom van. Meg szeretném tudni hogy milyen ez, és hogy meddig lehet a RAM-ot bővíteni??
Válaszotokat előre köszönöm!
Tudtad, hogy van az alaplapodnak hivatalos weboldala is, ahol mindent leírnak róla?
Itt például irják is: "2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1333/1066 Hz Non-ECC, Un-buffered Memory Dual Channel Memory Architecture"
Akkor töltsd le az AIDA 64 nevű programot. 30 napig ingyenes. Ez magyarul is tud.
Tehát: az alaplapodat maximum 16 GB-ig tudod memóriával bővíteni. Most van 4 Gb a gépedben. Az alaplapod mint a linkben is megjelenő képen látható: [link]
kettő (2) darab memória aljzattal rendelkezik (az a két vékony hosszú a memória foglalat) Ide kell betenni a memóriákat.
Neked jelenleg 4 Gb van ami lehet 2x2 GB (így elfoglalja mind a két aljzatot) de lehet 1x4 Gb, (így egyik aljzatban van memória a másikban nincs) így az üresen álló aljzatba tudsz venni bővítés céljából memóriát.
Az AIDA 64 azt is megmutatja, hogy melyik foglalatok vannak lefoglalva anélkül, hogy megbontanád a géped és a szemeddel kelljen megnézned.
Elnézést kérek előbbi válaszomért! Most nézem, hogy ASUS-éknál a német oldalon is a lényegi információ angolul van...
Donnerwetter!
6.nak köszönöm!
8.nak semmi gond :))
Le töltöttem egy letöltőoldalról a full verziót...
megy is de nem tudom melyiknél írja, hogy mi van használatban.
odáig eljutottam, hogy rámegyek az alaplapra. Ott megnéztem a memóriát de biztos hogy ott nincs.
Megnéztem az alaplapnál, ott azt meg is találtam hogy Ram-foglalatok: 2 DDR3-as DIMM, de hogy mennyi van használatban azt nem találtam!
Tudnál ebben segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!