Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért recseg, pattog a hang?

Miért recseg, pattog a hang?

Figyelt kérdés

A probléma az lenne, hogy egy-két játéknál, általában akkor amikor sokféle hang játszódik le(pl zene, beszélgetés egyszerre) akkor recseg/pattoga hang kb fél másodpercig és ez kb 5-6 másodpercenként megtörténik függően attól, h mennyi hang játszódik le épp. Van olyan játék, ahol teljesen tökéletes a hang, például Dark Souls 2, TES V Skyrim vagy League of Legends és komolyabb recsegést Tomb Raider (2013)-ban, Assassin's Creed-ekben illetve Dishonoredben találtam(meg még több játékban is, mindet nem írom le). Zenét tökéletesen tudok lejátszani, azzal semmi probléma nincs. Intel SpeedStep off a BIOS-ban, hangkártya driverből több kipróbálva semmilyen sikerrel. Hangbeállításoknál hanghatások letiltva, úgyse jó. Gép adatai:

CPU: Intel Pentium D 2,80 GHz.

RAM: 2GB DDR2

VGA: AMD Sapphire HD6570 1GB DDR3.

Alaplap: Asus P5G41-M LX

Hangkártya: Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 (alaplapra integrált)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 24. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
A 8-as rendszer még nem tökéletes. Nekem minden gépen recseg, amin a 8 van. Mindenképp frissíts 8.1-re, ha tudsz, mert sok hiba ki van már javítva. Meg a driver-eket is frissítsd, van május 6-ai új realtek audio driver és van március 14-ei ethernet, illetve chipset driver is, ezeket is feltétlenül tedd fel, ha ezek kellenek az alaplapodhoz. Most sok új drivert kiadtak, az amd is kidobta az új video driver-ét. Mióta ezeket mindet megcsináltam ezerszer jobb lett a 8.1-em.
2014. máj. 24. 11:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, megnézem akkor a 8.1-et meg minden drivert. Viszont Windows 7-en is ezt csinálta, az pedig szerintem a legstabilabb op. rendszer, szóval nem hiszem, hogy a 8.0 a gond. :/
2014. máj. 24. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Uhh. Hát igen. Tényleg a 7 az eddigi legstabilabb windows. Kivételesen jó rendszer, ezt el kell ismerni. De az is csak akkor, ha jogtiszta és MINDEN frissítés rajta van + sp1...

Érdekes, hogy azon is recsegett a hang. :/ Ezt én nem tudom. A 7-tel soha nem volt gondom, de a 8-cal igen. Mégis még mindig ezt használom. :D Mindenesetre a 8-as hang problémájához ezt tudom tanácsolni.

2014. máj. 24. 11:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Tanácstalan vagyok...
2014. máj. 24. 11:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen problémám. Mikor a Empire Total War-t indítani akartam, elkezdett recsegni a hang, majd elnémult a gép. Csak az újraindítás segített rajta. Windows 7 32 bit.
2014. máj. 24. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!