Melyik videokártya jobb? GTX650 vagy GTX460
Watch dogs-ot szereném futtatni és GTX650-em van. Fog futni?
gepigeny.hu/games.php?id=1665
Nekem elég ha minimumon fut és élvezhető lesz.
rendszerigeny.hu/videokartya-top-100-ranglista/
én itt néztem és kicsivel hátrább van. Nem teljesen értem.
Ahogy mondtam is a GTX460 erősebb valamivel a 100-as listán is látszik. Mit nem értesz ezen?
Igaz a két GPU felépítése eltérő, mert a GTX460 a Fermi architektúrára, míg a GTX650 a Keplerre építkezik, de azért ha összevetjük a technikai adatokat, akkor látszik egy kis előny a 460-as javára:
A GTX460-ban 336 számoló egység dolgozik 1350MHz órajelen, míg a GTX650-ben 384 számoló 1060MHz-en. Ezekből kiszámíthatő az elméleti lebegőpontos teljesítmény. A 460-ban 56 textúrázó és 32 raszter alegység kapott helyett, melyek 675MHz-en dolgoznak. Ezzel szemben a 650-ben 32 textúrázó és 16 raszter dolgozik 1060MHz-en. Ezekből meghatározható a textúra és pixel kitöltési sebesség. A GTX460 esetében 256 bit széles interfészen dolgoznak a 3600MHz effektív hatásos órajelű memóriák, míg a 650-nél 128 bit mellett 5000MHz a hatásos órajel. Ezekből kiszámítható a memória sávszélesség. Mivel minden számítási adatnál elmarad a GTX650 a GTX460-tól, így valószínűsíthető, hogy gyorsabb is. A teszteket ismerve ezt tudjuk is pontosan.
A videokártyák számozásánál nem az első számjegy a legmeghatározóbb (ami a generációt jelenti), hanem a második (ami a teljesítmény kategóriát). A GTX650 elnevezése is kissé cseles, mert inkább GTS650-nek kellett volna keresztelni (a GTS kártyák meg szintén a GTX alatt helyezkednek el). Ennyi a trükk...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!