Hogyan zajlik egy RAM bővítés és mik a kritériumai?
Vettem egy gépet amiben a RAM 2GB ezt szeretném 4GB-ra bővíteni.Légyszíves ajánljatok a gépembe megfelelő RAMokat mert én nem értek hozzá.
Adatok:
-Táp: 400 Wattos CODEGEN
-Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2C
-Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5200 2.5Ghz
-Videókártya: Gigabyte HD6570 2GB DDR3(AMD Radeon)
-RAM: 2GB DDR2
-HDD: Samsung HD502HJ 500Gb
Ha lehet ne a legdrágább RAMot keressétek meg nekem! Legyen olcsó de megbízható!
Legyen olcsó de megbízható!
Jó vicc.
A ddr2 rohadt drága, de nem épp megbízható. Nézd meg a mostani ramod típusát, és vegyél belőle még egyet. Dual channel.
Amúgy pedig szükséged lesz egy 64 bites op rendszerre.
A RAM bővítésnél azzal kezdjük, hogy megnézzük, hogy az alaplapon milyen foglalatok vannak, mennyi van belőlük és a chipset milyen típusú, sebességű és méretű memóriát támogat.
A te esetedben két DDR2 memória slotba összesen 4 GB 800 MHz-es RAM helyezhető. (Illetve 1066 Mhz-es is, de az már túlhajtásnak számít)
Érdemes lehet megnézni a memória támogatási listát (a belinkelt oldalon a letöltések között találod), illetve az alaplap használati utasítását, hogy nincs-e megkötés a modulok mérete és a memóriachipek szervezése vonatkozásában (pl egyoldalas, vagy kétoldalas)
Be kell szerezned egy 64 bites operációs rendszert, mert összesen 6 GB memóriával (a videokártyáé is számít) csak az boldogul.
Ha ezzel megvagy, akkor elkezdhetsz nézelődni, hogy mit adnak használtan olcsón például a hardveraprón.
A márka a te esetedben majdnem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!