Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hálózati adapter probléma....

Hálózati adapter probléma. Hova lett?

Figyelt kérdés
Nagyon szokatlan hiba történt win7-nél... Nem tudtam a hálózati hidat eltávolítani, így egy netes "hozzáértő" tanács alapján az eszközkezelőből kitöröltem (mivel az adapterek közül nem engedte sehogy sem.) Éjszaka lefrissült és újraindult a gép, majd a indulást követően egyetlen egy hálózati adapter sem érhető el a vezérlőpultból (konkrétan üres az "adapterbeállítások módosítása"). A poén, hogy a hamachi is eltűnt. Eszközkezelőben mind ott van és működik. Csökkentet módban hiába indítom hálózattal nem lesz hálózat, de ha kézzel elindítom a szolgáltatást akkor elindulnak az adapterek, de továbbra sem működik, mert a protokollokat nem tölti be. (Igen, normál indítás mellett futnak a szolgáltatások, csak eredménytelenül.) A probléma szoftveres jellegű, de nem tudom hol keressem a hibát. SFC-t is futtattam, minden rendszerfájl sértetlen szerinte. tcpip protokoll-t is resetáltam. Mit tegyek? Sürgősen kellene...

2014. máj. 15. 12:33
 1/6 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, a wifi hálózatokat látja, csak kapcsolódni nem tud. "korlátozott hozzáférés"t ír.
2014. máj. 15. 12:34
 2/6 CspCsj ***** válasza:

Hálózati és Megosztási központ -> Hibaelhárítás fusson le ha még nem volt.

Esetleg próbálhatsz Rendszervisszaállítást a törlés előtti dátumra..

2014. máj. 15. 14:14
 3/6 A kérdező kommentje:

hibaelhárítás semmit nem ér :) az volt az első próbálkozás.

parancssorból ipconfig /all parancsra sem hozza fel a vezérlőket.

rendszervisszaállítási pontra meg azt dobta ki, hogy nincs, mert nem sikerült létrehozni. (pedig be volt kapcsolva)

2014. máj. 15. 14:24
 4/6 A kérdező kommentje:
új fejlemény: eltávolítottam eszközkezelőből a hardvereket és most megpróbáltam telepíteni. eredeti driverrel sem sikerül feltelepíteni. hardveresen egyébként nincs baja a gépnek. és a krfds@ds%! windows updateig szoftveresen sem volt. megnéztem milyen csomagok jöttek le, de elvileg semmi nincs ami szoros kapcsolatba hozható lenne ezzel, bár nem tudom mert a winfos sötét lelkébe én nem nagyon látok bele. lehet van valami közvetett összetevő amit elcseszett az update nálam
2014. máj. 15. 14:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Megoldottam: kernel hiba okozta amit a hibás frissítés idézett elő. A telepítő cd-vel ráfrissítettem (vele megegyező verzióval) és helyreállt.
2014. máj. 16. 10:36
 6/6 CspCsj ***** válasza:

Még jó hogy rendszeresen "javítják" a Windows-t...

Egyébként gratulálok, igazán kivételes megoldás!

2014. máj. 17. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!