Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc-s kormány-pedál szett,...

Pc-s kormány-pedál szett, kuplungal házilag?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Szóval arról lenne szó, hogy van egy Logitech Formula Force EX nevezetű kormány-pedál szettem, ami ugye egy kormányból, és egy gáz-fék pedálsorból áll.

Nemrégiben tudtam szerezni egy ugyanilyen típusú pedálszettet, és kíváncsi lennék, hogy hogyan tudnám megoldani hogy azt a plusz két pedált is bekössem, hogy az egyiket kuplungnak használhassam.

Az elektronikában nem vagyok túl jártas, de azért a forrasztás megy, bár szeretném valahogy anélkül megoldani, ha lehet.

Van valami megoldás rá?Előre is köszi a válaszolóknak!

#kormány #PC #szimulátor #kuplung #pedál #pedálsor #pedál szett #kormány-pedál szett
2014. máj. 13. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem lehetseges.
2014. máj. 13. 16:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Semmilyen formában?Valamilyen mód csak van rá?! :D
2014. máj. 13. 16:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Nincs.
2014. máj. 13. 16:20
 4/10 madmaxx ***** válasza:

maga a játék egyáltalán tud egy "kupplung" vezérlést? - taposhatod luftban is, ha a program csak gáz/fék/váltást tud lekezelni.

De mindemellett nem lehet! ha meg hozzányúlsz forrasztóval, mindkettőt dobhatod? mit is forrasztanál, a belső kialakítása csak arra a két pedálra van tervezve, hogyan, miként dolgozná fel a beérkező inputot?

2014. máj. 13. 16:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Tehát csak úgy lenne megoldható, hogyha szerzek egy másik kormányt is, ami lekezeli a másik pedálsort, és azt kötöm be?
2014. máj. 13. 16:28
 6/10 madmaxx ***** válasza:

sajnos igen :(

esetleg próbáld meg, hátha a 2-t eladva kijönne egy "pöpec" 3 pedálos ;)

2014. máj. 14. 20:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a G25-nek nagyon felment az ára...50ropi alatt nemigen találok, ilyenkor bánom hogy anno eladtam...

Hát akkor kutatok még valami régi sz@rt :D.

2014. máj. 15. 12:02
 8/10 anonim válasza:
Üdv! Én nem rég építettem és még mindig építek az OMSI busz szimulátorhoz specializált vezérlő szervet, amihez kormány , analóg* fék/gáz, valamint analóg kuplung, 6+1-es h váltó , és egy műszerfal tartozik, a 200-as ikarus buszok mintájára... A kormány pedállal dolog, egy olcsó kormány elektronikájából áll, aminek van a2 analóg bemenete, valamint 12 nyomógomb bemenet. A H váltót egy 2500Ft os USB-s joystickból kreáltam aminek 4 analóg bemenete van. Kívülről csak a két vezérlő látszik ami valójában- 2-2 potmétert forgat.+ ezen is megtalálható a 12 nyomógomb bemenet. Ha neked csak a kuplungra van szükség, akkor a joystickon lévő valamelyik potmétert el kell távolítani( érdemes az összeset) És a meglévő helyett forrasztani 3 szál vezetéket, és a már meglévő pedálsor egyik pedáljának potméterére fel kell forrasztani a megfelelő vezetéket a megfelelő helyre! Ekkor ki kell próbálni! Én meg tudnám neked csinálni, panelom is lenne , csak pedál nincs :D Bármiben segítségre szorulsz, írj!
2014. máj. 26. 20:36
 9/10 anonim válasza:
Nekem 2db kormány+gáz,fék szettes "joy"om volt, bedugtam mindkettőt, az egyik kormányt félretettem, a 2 pedál szettet egymás mellé, és tádáám :)
2014. nov. 28. 17:03
 10/10 borsos11 válasza:

Helósztok. Azt akarom mondani hogy a Logitech Formula Force EX kormányra is lehet kevesebb mint 1000 forintbol

kuplungot fabrikálni.Az egész attol függ , hoy kapcsolósat , vagy potméteres kuplungott akarunk.De rátérve a lényegre a kormány előlapján van az a rengő gomb. A yojkaocsló a kormány bal oldalán található, ha arra rákötjük akor kész a kuplung.De csak akkor nyúljatok hozzá ha van egy kis elektronikus tudásostok.

Különben nekem sikerült.

2014. dec. 31. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!