Melyik processzor a jobb az alábbi szempontok szerint? Intel i5 4570 vagy az AMD FX8350?
Az AMD-ben nem magok vannak, hanem modulok. És a 8 modul nem egyenlő az I5-ben lévő 4 maggal és 4 szállal.
Ha csak játszani akarsz, nem olyan rossz az AMD sem, de a legtöbb játék még mindig csak 2 magot használ, az újabbak 4-et.
Az Intelben van 4 erős mag, az AMD-ben 8 gyenge modul. Vagyis a kevesebb magot, de magonként nagy teljesítményt használó programok az Intelen jobban mennek.
Ezt az I5-öt nem lehet tuningolni, csak a 4670K-t, Z87-es alaplappal.
Renderelésre sokkal jobb az I5, mert a renderelő programoknak a magonkénti erőre van szüksége.
Az új konzolokban 8 modulos AMD van, vagyis "A jövőbeli játékok" az AMD 8 modulját ki fogják használni, de az Intel 4 magján ugyanúgy menni fognak.
A két proci nagyjából egy árban van, de az AMD-hez jobb hűtő, erősebb táp kell.
Ennek függvényében többre is jössz ki. Szerintem AMD-ből a 8320 talán megéri az árát, de az fölött már I5!
"Renderelésre sokkal jobb az I5, mert a renderelő programoknak a magonkénti erőre van szüksége. "
Ezt nem tudom, hogy honnan veszitek. Csak játékra tényleg az i5 a nyerő, de renderelésben az AMD szépen otthagyja. Azt hittem, ezt mindenki tudja. Nézhetünk, bármilyen benchmarkot, ax FX 8350 OC nélkül is lekörözi a 4570-et.
Arról nem is beszélve, hogy az AMD-vel renderelés mellett játszhatsz is, s néhány fps-sel lesz csak kevesebbed, mint egy 4570-el, amely különbség OC esetén már lenullázódik. Egyébként én is egy 8320-at ajánlok jó hűtővel, húzva.
Ami igaz az igaz, én AMD fan vagyok, de azért nem elvakult :) Csak játékra jó lenne egy i5, de a renderelés ténye szerintem nyilvánvalóan eldönti a kérdést.
Egyébiránt a többieknek: Az FX 8*** széria tagjaiban 4 modul és 8 mag van. Igaz, hogy 1-1 modulban a magok összedolgoznak, de attól még nem lesz kevesebb belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!