Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videoszerkesztésre laptop?

Videoszerkesztésre laptop?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt néztem ki videoszerkesztésre! Szerintetek ez elég lenne rá? Leginkább Sony Vegas Movie Studio-t használnék! Nem vegas pro-t hanem movie studiot! Meg van a sonynak egy film effects programja még azt! Ezekre elég lenne ez a laptop!

2014. máj. 9. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Egy i5 processzor 4 giga rammal bőven nem a videoszerkesztés kategória. Vagyis igen, 640x480 felbontáson. Rádobsz 3 effektet lehal a gép.

El kell keserítselek, de a 300e forintos árkategória az, ami videoszerkesztésre való, és nem notebook-ból hanem asztaliból.

Quadro videokártya alap lennem és még a 8 giga ramot is meggondolnám.

Rendereléshez persze minél erősebb porcesszor.

Ez egy jobb féle Office/böngészős gép.

2014. máj. 9. 18:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem! A gépben pedig egy 6x3500Mhz-es processzor lenne 8 Gb RAM-mal és 1GB videokarival. Az már kicsit jobb nem? Főleg, ha a a sony vegas movie studio gépigényét veszük! Vagy nem jól gondolom? Köszi a választ, ment a zöld kéz!
2014. máj. 9. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Öhm...

Én nem venném szentírásnak az első hsz-t....

2014. máj. 10. 13:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Mondhatod a te véleményedet is kedves utolsó! :)
2014. máj. 10. 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:

i5-ös proci is elég lehet, de nem ez. Ez egy visszafogott teljesítményű, ergiatakarékos processzor.

A tárhely neked egy idő után szintén kevés lenne, sajons ez a viseószerkesztgetés átka. Rossz hír viszont, hogy az a bizonyos Quadro videókártya dolog is csak egy erős tapogatózás. a 25000 forintostól egészen az 1 milliósig bármelyiket megveheted.

Ha viszont nem kell hurcolásznod a géped, akkor mindenképpen asztali, valóban. Viszont fektess be valami nagyobb méretű, gyors adathordozóba is.

Van egy olyan érzésem, hogy számodra ez csak hobbi, nem munka. Akkor viszont egy erősebb asztali konfig bőven elég. Nem kell 6 magos processzor, aminek tudjuk az órajelét. (Ami természetesen nem minden, sőt iszonyat kevés információ.)

Elég lehet egy i5-2500K proci, 8 giga, minnél nagyobb órajelű RAM, Neked szükséged lesz ODD-re is, a GPU-t meg az alapján válaszd ki, hogy mire is fogod valóban használni....

2014. máj. 13. 18:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A videószerkesztés valóban hobbiszinten megy, de azért elég jól haladok! (effektek...) Asztali gépet fogok venni ez nem kétséges! A videokártya 1GB DDR3-as! A proci 6x3500Mhz-es és 8GB RAM van benne! 1TB-os merevlemez van benne, iletve van nekem egy 500Gb-os külső merevlemezem! Ez így már jó videoszerkesztésre?

2014. máj. 13. 21:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Bízom benne, hogy X szériás processzorra gondolsz az Intel-től, nem valami AMD-re. Nem a legjobbak renderelés tekintetében.

A videókártyáról is írhatnál valami konkrétat. Ha meg van, akkor nem kell cserélni, egyenlőre, de így, hogy szinte semmit nem tudunk róla, nem igazán tudom megsaccolni, hogy megéri-e.

Egyébként: Kezdésnek jó, de, ha tényleg belelendülsz, akkor nem biztos, hogy lesz elég hely a tartalmaknak. Bár ez még várat magára :) Én a későbbiekben mindenképpen beszereznék egy SSD-t, a sebesség iszonyat fontos. Ha majd már egy tucat programod lesz, meg minderől biztonsági mentésed, akkor meglátod, hogy mire gondolok.

Amit még tudnék ajánlani, hogy szerezz be egy nagy méretű monitort, ha nem lenne! Meghálálja magát, hidd el :)

Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy Sony Vegas-sal már 5-6 éve is iszonyat jó videókat lehetett csinálni. :)

Ebből vond le a következtetéseket.

2014. máj. 14. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!