Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kinek mi a véleménye a CSX...

Kinek mi a véleménye a CSX RAM - ról?

Figyelt kérdés

DDR2 CSX 800 MHz 2GB ALPHA CL6

DDR2 CSX 800MHz 4GB KIT

Valaki mondjon róla valamit! Jó márka-e a CSX? ilyenek érdekelnek :D

2014. máj. 9. 13:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Oke kosszi szepen :) megnĂŠzem holnap gepen.
2014. máj. 9. 21:28
 12/12 anonim válasza:

A kérdezőnek ugyan már biztos nem, de másnak még jól jöhet:

Ellentmondanék a többiek véleményének.

Sok érdekes választ olvastam feljebb, és kíváncsi lennék mire is alapozzák a válaszadók a válaszaikat.

Hogy legyen mihez viszonyítani: nekem ez a szakmám, több ezer gépet raktam össze az utóbbi 10 évben. Telepítéssel, és javítással is foglalkozom. Volt idő (jónéhány éve) amikor magam is használtam CSX memóriákat, érthető anyagi okokból. Nem én akartam többet keresni a gépen, hanem így olcsóbban tudtam adni, ami sokaknak fontos.

Nagyon sok CSX memóriával szerelt gép került vissza hozzám memória hibával. Volt amelyik pár hónap, volt amelyik pár nap után. Akadt amelyik csak elvétve hibázott, mások állandóan. A hibajelenség általában Bluescreen vagy CRC hiba. Memtest86-al tesztelve mindegyikről megállapítható volt hogy hibás, bár nem mindegyiknél azonnal. Volt olyan memória, amit egész éjszaka kellett tesztelni, és csak a sokadik tesztnél, reggel dobta ki a hibát.

Ezután ráálltam arra, hogy már összeszereléskor leteszteltem a memóriákat, és ekkor jött a fentebb már írt megdöbbentő tapasztalat: valóban 10-ből 8 hibás volt. Kicserélte őket a disztribútor, de amit helyettük kaptam az is 10-ből 8 hibás volt. Ez hónapokig ment így, aztán megszületett a döntés hogy nem használunk többet CSX ramot. Axega és Samsung és Kingmax memóriákkal is hasonló a tapasztalat, igaz nem ilyen nagy arányban.

Mióta csak 'drágább' memóriákat használok (Kingston, Corsair) azóta a probléma teljesen megszűnt. Az utóbbi évben talán 2 hibás memóriát kaptam vissza a 2ezerből.

Hasonló érdekes tapasztalat, amiben megint ellenmennék a többieknek, hogy nem érdemes két különböző gyártótól származó memóriát együtt használni. Lehet hogy jól fog működni, biztos sokaknak bevált, de ők csak 1-1 számítógépet használnak. Nem törvényszerű hogy hibázzon, de a nagy számok alapján amikkel dolgoztam állíthatom, hogy sok esetben nem szeretik egymást a más fajta RAM-ok. Ami biztosan bevált és sosem okozott gondot, az ha két teljesen egyforma (azonos gyártótól származó, azonos kapacitású és órajelű) memóriát raksz egymás mellé.

És lehet hogy az általam ajánlott memóriák drágábbak, de higgyétek el, hogy megéri erre többet költeni, mert később nagyon sok fejfájást okozhat az, ha néha-néha kékhalálozik a gép, mindig épp a legrosszabb pillanatban, és nem jövünk rá miért, a szervizben meg természetesen nem jelentkezik a hiba így nem tudják megjavítani a gépet. A memória hiba lehet egyértelműen kimutatható (jobb esetben), de jellemzően inkább sunyi és váratlanul előbukkanó, sokszor nem is gondolja az ember hogy a géppel van a baj.

A CSX memóriák terén ugyan lehet hogy azóta változott a helyzet, ezt nem tudom, mert évek óta nem használok ilyen típust. De ami bevált, azon minek változtatni?

2018. márc. 22. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!