Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bedöglött a külső vinyóm,...

Anita763 kérdése:

Bedöglött a külső vinyóm, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Bedöglött a külső HDD-m, de oly mértékben, hogy még a HDD regenerator progi is folyamatos bad szektorokat jelez a vinyón. Amikor usb-n csatlakoztatom a géphez, helyi lemezként ismeri meg a két particiót, nem pedig cserélhető lemezként definiálja, arról nem is beszélve, hogy amikor rákattintok valamelyik partricióra, nem hozzáférhető hibaüzit küld a gép. Tudnátok esetleg valamilyen megoldást, hogy egy kis életet leheljek a hardverembe, vagy inkább tapossam össze? Egyébként egy 600 Gigás vinyóról van szó.

2014. máj. 8. 13:00
 1/4 Tengor ***** válasza:
Kürt Kft tud segíteni jó pénzért. Ha nem fontosak az adatok, akkor tedd félre ajtótámasznak!
2014. máj. 8. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Házilag azt nem barkácsolod meg, ha hardvers hiba, tehát a kérdés, hogy hajlandó vagy-e pénzt áldozni a javítására, márha javítható egyáltalán...
2014. máj. 8. 13:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat, de szerintem már tönkre mentek rajta a nélkülözhetetlen adataim. Ráadásul nem valószínű, hogy hardveres a hiba, ugyanis úgy vigyáztam rá mint a hímes tojásra... Elképzelhető hogy vírus végzett vele, ezért inkább választom az ajtótámasz lehetőséget. :(
2014. máj. 9. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csak a ház halt meg amiben a HDD van. Meg lehet próbálni közvetlenül a gépre kötni, azonban ennek lehetnek hátulütői. Nem biztos, hogy a merevlemezen szabványos SATA csatlakozó van, valamint, ha a ház titkosít és a ház nélkül van bekapcsolva a HDD, akkor a rendszer igen csak össze tudja rondítani a lemezt, amitől a külső házban is olvashatatlanná válik.

Pár hónapja meghalt az egyik merevlemezem, kattogott ha beindítottam. Szerenécsére a történet örömmel végződött, néhány nap pihenés után működni kezdett a lemez és elég sok adatot le tudtam róla menteni, majd a garanciát érvényesíteni. Eddig azonban napi programom volt az adatmentő cégek weboldalának böngészése, elég sok helyen van ingyenes bevizsgálás. Adatot csak pénzért mentenek, de a bevizsgálás során meg tudják mondani a hiba súlyosságát és az adatmentés várható költségeit. Azóta a fontosabb dolgokról egy másik merevlemezen biztonsági másolatot tárolok. Általában az adatmentés árából elég sok HDD-t lehetne venni, nem olcsó dolog.

2014. máj. 10. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!