Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a gépem 4GB...

Miért nem működik a gépem 4GB rammal?

Figyelt kérdés
DDR2-es 2gb-al működik DDR3-as 4GB-al nem.Bekapcsolom a gépet és sötét a monitor.A 32 bites rendszer meg az XP miatt? Win7-el és 64 bites rendszerrel jó lenne?

2014. máj. 7. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
mivel ha DDR2-es a foglalat, akkor nem megy bele DDR3-as .. pláne nem ha elüt a frekvencia..
2014. máj. 7. 19:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés olyan alaplap van, amelyikbe mind DDR2, mind DDR3 memória belemegy (és ezekben sem egyszerre). Nem írtál el valamit?

Egyébként ez hardveres hiba, operációs rendszernek semmi köze hozzá.

2014. máj. 7. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Ugye mindkét szabványhoz tartozó memória foglalat van az allaplapon, vagyis elvben kezeli mindkét típust?

Ha igen, akkor ez egy érdekes probléma. Az én AsRock N68C-GS FX alaplapomnál pl. fordított a helyzet. Az istennek nem hajlandó DDR2 RAM-okkal elindulni. Én feladtam és DDR3-al használom.

2014. máj. 7. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
milyen processzorod van ?
2014. máj. 7. 20:01
 5/7 A kérdező kommentje:
De ez egy különleges alaplap ASROCK N68C-S ,2 fajta ramot támogat,2-2 slotja van.DDR2-es slotba nem lehet belerakni a ddr3-ast! érdekes lenne.És rájöttem hogy a procim az elavult ugyanis AM2-es.amd athlon x2 dual core 4800+ 2,63ghz.
2014. máj. 8. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát igen, csak az AM3-as processzorokban van DDR3 memóriavezérlő is (ugye ezek belementek az AM2+-os alaplapokba). De lényeg, hogy akkor kiderült.
2014. máj. 8. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
csak ddr2 ramokat kezel az amd athlon x2 4800+ , nem fog ddr3 ram menni ezzel a processzorral
2014. máj. 8. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!