Macbook felhasználók! Nehéz megszokni az iOS-t?
Egyrészt az Mac OS X, nem iOS. iOS az iPhoene-on és iPad-en van.
Az OSX stabil, jó üzemidőt biztosít Apple hardveren, azért mert jól van optimalizálva néhány adott konfigurációra.
Viszont kevesebb alkalmazás van rá mint Windows-ra.
Én próbáltam, vannak benne jó dolgok. Nem az én világom, de tudom látni, hogy miért szeretik.
Az, hogy milyen nehéz megszokni teljesen egyénfüggő,szerintem nem nehéz. De egyébként lehet rájuk Windowst is telepíteni kompatibilitási problémák nélkül, de akkor az üzemidő rövidebb lesz.
Milyen célra kéne Mac egyébként?
Egyetemnél függ, hogy milyen programokat kell használnod. Mert ha nincs osx verziója a programnak, akkor marad a virtuális gép, vagy a win telepítése. Ha sokat használod azt a programot winnel, akkor mi értelme a mac-nek? Egyéni szoftverekkel lehet ilyen gond.
Megszokni azt kell, hogy sok a billentyűkombináció amit érdemes megtanulni. Sok a kényelmi funkció, amit a winből nagyon hiányolok vagy csak mókolás árán lehet bele tenni ami az osx-ben alap. Amitől sokkal hatékonyabban lehet használni a gépet. Na meg persze a 9-10 órás üzemidő, bár ebben az árban már winesből is van hasonló teljesítmény. De máshol nem biztos, hogy kapsz 270e-ért egy MBA szintű gépet. most diákkedvezménnyel ennyi, de 6-10%-os állandó diák akciók szinte mindig vannak az apple-nél. Kereskedőtől függ.
Megj: A macen te ne akarjál iOS-t használni, mert nem fog menni.
Nem tudom, nekem Win7-et is könnyű és gördülékeny használni, de igazából egyéni dolog, hogy ki melyik UI-val van megelégedve. Az, hogy ki mennyire igényli a kényelmi funkciókat valtozó.
Javaslom, hogy menj be egy Apple boltba és próbálj ki egy gépet. Ha nagyjából normálisan tudod kezelni, akkor nincs gond, de ha sikítófrászt kapsz tőle, akkor lehete nem a te világod.
Más: ne vedd készpénznek, amit az eladók mondanak, mindig nézz utána, mert az információik tele vannak apró csúsztatásokkal.
Azonkívül, az ha Mac-et veszel, egyenlő egy új vallás felvételével, tehát nem "áttérsz" PC-ről, csak Mac-et használsz.
Én semleges vagyok az Apple-lel kapcsolatban.
A termékeik jók, de általában olyanok amik nem izgatnak(consumer notebook, egybegép, tablet).
Még anno ZX spectrumon kezdtem a "gépezést", majd c16, c64, IBM XT, AT - a szokásos DOS-Norton-Windows 3.1-95-98-2k-XP fejlődést jártam be.
XP körül váltottam OSX-re. Furán fog hangzani, de úgy éreztem a váltás után 2 héttel, hogy "megérkeztem, végre" - ez kell nekem, rá se néztem az XP-re, csak céges környezetben, kényszerből.
Amikor kijött a Win7, kipróbáltam, láttam a fejlődés pozitív irányát, de még nem az igazi. Közben persze az OSX is durván fejlődött, jó irányba:)
Manapság OSX Maverickset használok, céges gépen meg Win7-et. Olyan érzésem van a munkahelyi gép elé leülve, mint amikor kiszállok a TT Coupémből és átülök egy 2-es Golfba. Jó, jó, működik, érzem benne a koncepciót, de az egész kompromisszumos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!