320ezer forint kornyken tudtok jobbat mint a MacBook Air 13"?
Legyen 13"-os, konnyu, hordozhato es birja sokaig egy feltoltessel. Semmi kulonosre nem fogom hasznalni, dolgozni (office, google drive, naptar, esetleg valami nagyon alap weblapszerkeszto) es internetezni (emailek, bongeszes, stream-eles) szeretnek rajta. Ezeket viszont nagyon stabilan, minden lefagyas, lassusag, megingas es "ujra kell inditani" nelkul kell birnia, akar egyszerre is, egesz nap.
Hát, ha neked erre van pénzed, vedd meg. Az Apple tényleg nagyon jó márka, de véleményem szerint nagyon túl van árazva, jóformán csak a névért fizetsz... Ennyi pénzért SOKKAL erősebb laptopot lehet venni, ha nem az Apple-nál nézelődsz.
"Semmi különösre nem fogom használni, dolgozni (office, google drive, naptár, esetleg valami nagyon alap weblapszerkesztő) és internetezni (emailek, böngészés, stream-elés) szeretnék rajta."
Ezek egyáltalán nem nagy igények, nem szükséges 320 ezret költeni rájuk.
Pl. ez a laptop is bőven elég ezekhez az igényekhez: [link] (145 ezer forint)
De még ez is simán elég lenne: [link] (169 ezer és 13,3")
Szóval, kicsik az igényeid amelyekre nem szükséges 320 ezret költeni. Nézz szét a piacon.
Amit a 3. válaszoló linkelt, az valóban egy nagyon jó laptop (sokkal jobb mint az a Macbook amit linkeltél), de a te igényeid kielégítéséhez egyáltalán nincs szükség ilyenre. Sőt, az erős hardverek miatt sokkal hamarabb lemerül az akksi.
Nincsenek olyan igényeid amelyre ennyit kellene költeni, hidd el nekem...
Most komolyan egy 15 colos gamer notebook-ot ajánlototok egy 13 colos ultrabook ellenében?
Y510p-enk mindene jó kivéve az akkuideje.
G510 i5-4200M 15 col, 6 cellla.... jó estben átlagos akkudeó
Vostro: 4 cella és ULV i3- gyenge teljesítmény, átlgos akkuidő
Machook: ULV i5 jó akkumulátor, jó estben 12 óra akku élettartam.
Ha 300-éert kicsi és könnyű gép kell jó akkuidővel, akkor a Macbook jó választás.
Ha erős gép kell akkor Y510p.
Köszönöm a válaszokat de elég egyértelműen leírtam hogy 13"-os laptopot szeretnék, nem értem tehát a megannyi 15"-os linket. Nagy dög, nem kell.
Az első laptopom egy HP volt, utána egy Toshiba Satellite, utána egy Dell Vostro, utána egy Sony Vaio. Mindegyik jó volt egy darabig, fél-egy év után belassultak, lefagytak, előjött mindegyiknél az "újra kell már rakni a Windows-t" szindróma. Idegesítő. Most egy kb. 7 éves céges MacBook-ot használok, nem egy szuperhős de amire kell azt stabilan bírja, még ennyi év és ennyi használat után is. Egyik Windows-os laptopom se bírta megtartani a kezdeti jó teljesítményét 1 évnél tovább, ezért gondoltam hogy most egy Mac-et fogok venni. És ha már csak annyival jobb mint a többi hogy amit bír azt 3-4-5 évig stabilan bírja akkor már megéri a 300ezret szerintem, legalábbis nekem. Tudom hogy nincsenek nagy igényeim, pont ezért idegesítő amikor a 400 ezres Sony Vaio-n szeretnék Youtube-on egy 3 perces videót megnézni és szaggat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!