Inkább egy HDD + SSD vagy SSHD?
Véleményem szerint, inkább HDD + SSD. Egyrészt olcsóbban kijössz (már ha ez szempont), másrészt két alkatrész több, mint egy.
Ezalatt azt értem, hogy ha az SSHD valamelyik fele tönkremegy, vele megy a másik is.
Míg a külön SSD-HDD párosnál még mindig van egy használható meghajtód.
A belinkelt SSHD (SEAGATE 1TB 7200rpm 64MB SATA3 SSHD ) árban nem rossz vétel, de az SSD része mindössze 8GB...
Ezt az adatot is úgy kellett kigugliznom, mert nem említik (vagy csak nagyon diszkréten, hogy ne találjam meg :-) még a Seagate honlapon sem.
A komolyabb, 120GB SSD-t tartalmazó SSHD-k meg 60000 fölött kaphatók. Na arra írtam, hogy olcsóbban jön ki az SSD + HDD.
SSHD (8GB+1TB)21.071 Ft, SSHD (120GB+1TB) 63.500 Ft, SSD + HDD (120GB+1TB) 19.787 Ft+15.048 Ft = 34835 Ft
A HDD-k adatátviteli sebessége még a SATA2-t sem használja ki.
Ez olyan 160MB/s körül van jó esetben, míg a SATA2 300 MB/s-t tud.
A SATA3-at csak az SSD-k használják ki. Abból sem mindegyik.
Az nem hátrány, ha a az új SSD-d (SATA3!!! - erre figyelj oda vásárlásnál, mert kapni SATA2 SSD-t is!) mellé a régi SATA2 HDD-t teszed. A SATA3 csatolós alaplap kezeli a SATA2 vinyókat is.
Mint fentebb írtam, egy SATA3 HDD sem használja ki a 6Gbit/s átvitelt.)
A grafikonok mind a SATA2 és a SATA3 esetében kísértetiesen hasonlítanak egymásra.
A mérési eredmények különbsége is hibahatáron belül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!