Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rossz a gépem, gyanús hogy a...

Rossz a gépem, gyanús hogy a táp a bűnös. Vélemény?

Figyelt kérdés

Van egy gépem. Valami miatt mindig meghal a táp. Mivel garanciás már 4x vittem vissza és 4x cserélték ki, a tápegységet. Hazahozom minden megy, minden klappol. Aztán 1-2 hónap, és kezdődik az egész előröl. A gép újra indúl, játékok alatt, később már a internet böngészőt sem bírja. Aztán meghal. Nem tudom bekapcsolni. Most vagy a táp gyenge,(sanszos) ehez az amúgy se nagy rendszerhez, vagy valami más nyírja ki.

Rendszerem:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+

2Gb Ram.

ATI Radeon HD 3650 512Mb

600 GB Winchester

A tápegység M-TECH (KOB AP4420XA) 420W Kéne egy kis megerősítés hogy tényleg ez a szar.

2009. dec. 25. 19:06
 1/9 A kérdező kommentje:
Magyarul a táp alapból szar, vagy valami más hatás miatt, (gondolok itt szoftveres) halhat meg minddíg.
2009. dec. 25. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Ismerősömék panelban ugyanezzel a problémával küzdöttek mert szar volt az áram, de hogy hogyan, milyen módon azt nem tudom. A lényeg hogy vennie kellett egy szünetmentes tápegységet hogy a hálózati áram ne szarja mindig tönkre a gépet.
2009. dec. 25. 19:27
 3/9 anonim ***** válasza:
hát ez olyan jó gagyi márkának néz ki.Sztem evvel a táppal hazavágod előbb utóbb az egész gépet
2009. dec. 25. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a chieftec tápokra esküszök...egy normális túlfeszültségvédős elosztó se árt, lehet áramingadozás is van.
2009. dec. 25. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem amit írsz. Én is panelba lakok. Szal ez lehet a gond. Plusz hogy szar a táp.. utána néztem és 4200 ft.. nevetséges. Hasonló táp 420W teljesítményel 16 ropinál kezdődik.

Lehet ünnepek után veszek egy erősebbet, és szarok a jótállásra. Mielőtt hazavágja a gépem többi elemét.

Ez am UPS védelem lenne. De nem tüntetik fel a tápoknál hogy van e ilyen. Mind1 utána néztem, és lehet venni ilyen védelmet elosztóban is. 2000 ft ennyiért megéri.Meg egy erősebb tápegységbe való beruházás is. Köszi a segítséget.

2009. dec. 25. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem gigabyte superb 460-asom van és amikor én vettem 10ezer volt nagyon megbízható táp!sztem olyant vegyél
2009. dec. 25. 21:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Rendes 400W-os tápot kapsz 8e körül is, pl a fentebb írt Gigabyte Superb 460-at. Szerintem az a táp a minimum, jó fajtának tűnik, ennyit megéri rászánni.
2009. dec. 25. 21:38
 8/9 anonim ***** válasza:

nem szar a tápegység csak nem ilyen géphez találták ki.

[link]

2010. ápr. 10. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem 450es chiftec van + túlfeszültség védős elosztó és minden rendben.

Előtte a codegen tápom meghalt..az elosztóm meg elégett. Érdemes beruházni egy normális tápra még ha 16 ezer is mert nagyon könnye tönkre verheti a géped többi alkatrészét is.

2010. ápr. 10. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!