Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez normális ha WDS móddal...

Ez normális ha WDS móddal kötök össze két routert?

Figyelt kérdés

Nos nincs sok tapasztalatom ezekkel de összekötöttem két routert wifin keresztül WDS móddal és azt vettem észre hogy ha áramtalanítani kell pl vihar miatt vagy ha mindenki elmegy itthonról akkor azt úgy kell hogy áramtalanításkor azt a routert kell áramtalanítani ( hátulján a kikapcsoló gombbal szoktam ) ami a másik helységben van és kapcsolódik arra ami a modemre van kötve majd azt ami a modemre van kötve ha újra áram alá helyezem őket akkor meg fordítva kell, először azt ami a modemre van kötve aztán azt ami a másik helységben van, ha nem így csinálom akkor jobb esetben csak újból áramtalanítani kell de volt már hogy az egészet resetelni kellett és mindent újraállítani az alapoktól. ( amire a net van kötve az egy TP-LINK TL WR841ND ami viszont a másik helységben van és kapcsolódik az előbb említettre az viszont egy TP-LINK TL WR741ND )

és még egy másik:

és az normális hogy ha így WDS móddal használom a routereim akkor nem írhatom át az SSID-t az alapértelmezettről egyiken sem mert ha átírom akkor nem enged fel egyiknek a webes felületére sem plusz net sincs és megint ott vagyok mindkettőt resetelni kell és újból.

2014. máj. 1. 08:51
 1/3 anonim ***** válasza:

A WDS mód beüzemelésének előfeltétele, hogy mindkét oldali WiFi router infrastruktúra hálózati beállításai azonosak legyenek, azaz a továbbiakban nem lehetséges a két oldali WiFi hálózatot eltérő hálózati azonosítóval (SSID), illetve eltérő kommunikációs csatornán üzemeltetni.

Nagy hátránya a WDS összeköttetésnek, hogy a fizikailag elérhető sávszélességnek csak a felét lehet realizálni, mint használható adatátviteli sebességet. Azaz például ha két WiFi routert a távolság és az alkalmazott antennák miatt csak 18 Mbit/s sebsségen sikerült összekötni, akkor 9 Mbit/s sebességet használhatnak a WiFi adapterrel csatlakozó kliens számítógépek.

Mivel a WDS kapcsolat után az eddig két külön hálózat egy nagyobb hálózatot fog alkotni, ezért különösen ügyelni kell arra, hogy az egyes hálózati szolgáltatásokat nyújtó funkciókat kapcsoljuk ki a második, harmadik, stb. számú WiFi routeren. (Pl routing funkciók, DHCP szerver, DNS szerver.)

Az áramtalanítás egy villámcsapás esetén kevés.Ilyenkor a tápot érdemes kihúzni a konnektorból ugyanis ha a hálózaton keresztül kapsz néhány ezer voltot egy kis kapcsolón/adapteren simán áthúz és cikázva süt meg mindent.Rengeteg ilyen készüléket hoztak javításra emiatt még villámvédelmeset is.A rossz hírem az hogy csakis a fázison szokott védelem lenni de nullán keresztül sülnek meg ritkább esetekben ha a házba csap bele akkor a földelésen keresztül. A kihúzott dugvillán tuti hogy nem érheti baj.Áramszünet esetén a visszakapcsoláskor keletkezhet a trafóállomás felől tüske 3-400 volt néhány ms-ra ezek ellen kiváló egy tulfesz védelmes elosztó.

2014. máj. 1. 09:58
 2/3 A kérdező kommentje:

viharkor teljesen áramtalanítom mármint nem csak a hátulján a kis gombbal hanem a falból is kihúzom és a modemből kis kihúzom a mini utp kábelt... a kisgombot a hátulján azt azért írtam mert mielőtt kihúzom a falból az elosztót, azzal szoktam kikapcsolni a routereket is és a modemet is...

az SSID re amit írtál ara nem tudok mit mondani mármint megy hiba nélkül a WDS csak ezzel a bekapcsolási sorrendel van baj... annak a routernek ami itt van ebben a szobában ahol a modem van annak ez az SSID-je: TP-LINK_AFFBAC ( ez egy TP-LINK TL WR841ND ) a másik szobában ami van annak az SSID-je : TP-LINK_D31BB0 ( ez viszont egy TP-LINK TL WR741ND ) és csak a konnektorba van bedugva... és ha átírom a nevüket nemtom csak egy példa az egyik lenne FACEBOOK a másik GOOGLE akkor vagy alapból nem tudom összekötni a kettőt vagy hulladékoskodik és nem működik... az SSID alapból mindkettőnél különbözik de ha én ezeket átírom másra akkor már nem jó... és ha a 741ND tipusú routert hamarabb kapcsolom be mint a 841ND-t akkor nemjó, kapcsolhatom ujra be őket, rosszabb esetben állíthatom ujra mindkettőt...

2014. máj. 1. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Logikus hogy egy híd kapcsolatnál először a modem felőli routert kell bekapcsolni és megvárni amig a modem és a router közti net kapcsolat felépül és utána a második routert mert ha fordítva csinálod nincs mihez kapcsolódnia és nem fog újra próbálkozni.A WDS-nek, hogy sajnos nem egy kiforrott szabványt képvisel. Gyakran találkozni olyannal, hogy X gyártó WiFi routere képtelen Y gyártó WiFi routerével működőképes WDS kapcsolatot létesíteni, noha papíron a WDS-t mind a két gyártó akár azonos típusú routere támogatja. Előfordul az is, hogy maga a WDS működik, de csak addig, amíg a WiFi hálózatot védendő a WPA titikosítást be nem kapcsoljuk.
2014. máj. 1. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!