Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Leégett valami a számítógépemb...

Leégett valami a számítógépemben (szag alapján) , vsz az alaplap lehetett, mi lehet az?

Figyelt kérdés
indításkor általában nem történik semmi, néha bejön a windows kérdés hogy milyen módban szeretném elindítani a rendszert, utána elkezdi tölteni a windowst kb 5 másodpercig aztán ujraindúl vagy meghal. Vírus kizárva. Ugyanezt csinálja ha másik winchestert teszek be, vagy xp cd-t is beteszem a meghajtóba. Biztosan szervíz lessz belőle, de hátha ez alapján tud valaki segíteni.
2008. júl. 27. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hát, ez tényleg lehet alaplap halál is - azt pedig igen körülményes javítani...(általában nem is lehet, mert az alaplapok többrétegűek, így adott esetben még azt sem lehet kiszűrni, hogy pontosan hol van a hiba)

ha az alaplap halt meg, akkor komoly esély van a cserére :(

a leírt hibajelenség alpaján előfordulhat, hogy a processor kezd haldokolni - ebben az esetben lehet, hogy megéri egy biztosan jó procit belepróbálni.

én már jártam úgy, hogy a proci hűtőkerete eltört, emiatta proci veszettül melegedett, a hővédelem közbeavatkozott, így a proci nem ment tönkre- hűtőkeret csere után kifogástalanul működött. (a hibajelenség pont ugyanaz volt, mint a te esetedben- lefagyás, vagy állandó újraindulás)

2008. júl. 27. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az újraindulás és megfagyás a tápnak is tipikus hibajelensége. Tehát könnyen lehet, hogy a táp adta meg magát [hiszen azt mondod, hogy szagot is érzel, márpedig a táp szokott szaglani], így annak a cseréjével lehet, hogy orvosolható a dolog.

Ahogy előttem is írták akár processzor elégtelen hűtése is okozhatja a fagyást és az újraindulást, pont a hővédelem miatt.

Alaplap elhalálozására nem igazán gondolnék, mert a gép POST-ol, elindítja a dolgokat, csak "félúton" megfagy. Így szerintem a táp vagy processzor az ami nagyon meg akar halni. (Illetve a processzorhűtés)

2008. júl. 27. 17:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Előttem szólók korrekt dolgokat írtak le. Még annyival kiegészíteném, hogy nem ártana egy bootolható cd-ről egy memtest-et futtatni (pl. Hiren's BootCD). A hibás memóriák is okozhatnak ilyesmi tüneteket. Ill. biosból megnézni a cpu hőmérsékletét.
2008. júl. 27. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen igaza van de én ezt nem tartom hasznosnak hogy Bootolni kéne mert nálunk is a memória volt rossz és szereztünk egy Bootos CD-t és nem írta ki hogy a ram nem jó ugy jöttünk rá hogy bennehagytuk az egyiket utána a méásikat és rájöttünk hogy a ram a rosz de lehet a táp is ugyanis lehet ha jobb alaplapod van akkor a tápod nem bírja el de ilkyenkor cserére kell szorulni.
2008. júl. 27. 21:22
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon kösz a válaszokat, majd ha kiderűl, mi lett hibás leírom.
2008. júl. 28. 12:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Az alaplapnak a táphoz tartozó csatlakozója pörkölődött meg egy kis részen..
2008. júl. 29. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Hasonlóü esetekben az a legésszerűebb ész célravezetbb, hogy szétszedni a gépet és megnézni, hogy mi füstöl, vagy kb honnan jön a szag, cooler, táp forog-e, s ez alapján már elég sok mindent ki lehet szűrni.
2008. aug. 5. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!