Leégett valami a számítógépemben (szag alapján) , vsz az alaplap lehetett, mi lehet az?
hát, ez tényleg lehet alaplap halál is - azt pedig igen körülményes javítani...(általában nem is lehet, mert az alaplapok többrétegűek, így adott esetben még azt sem lehet kiszűrni, hogy pontosan hol van a hiba)
ha az alaplap halt meg, akkor komoly esély van a cserére :(
a leírt hibajelenség alpaján előfordulhat, hogy a processor kezd haldokolni - ebben az esetben lehet, hogy megéri egy biztosan jó procit belepróbálni.
én már jártam úgy, hogy a proci hűtőkerete eltört, emiatta proci veszettül melegedett, a hővédelem közbeavatkozott, így a proci nem ment tönkre- hűtőkeret csere után kifogástalanul működött. (a hibajelenség pont ugyanaz volt, mint a te esetedben- lefagyás, vagy állandó újraindulás)
Az újraindulás és megfagyás a tápnak is tipikus hibajelensége. Tehát könnyen lehet, hogy a táp adta meg magát [hiszen azt mondod, hogy szagot is érzel, márpedig a táp szokott szaglani], így annak a cseréjével lehet, hogy orvosolható a dolog.
Ahogy előttem is írták akár processzor elégtelen hűtése is okozhatja a fagyást és az újraindulást, pont a hővédelem miatt.
Alaplap elhalálozására nem igazán gondolnék, mert a gép POST-ol, elindítja a dolgokat, csak "félúton" megfagy. Így szerintem a táp vagy processzor az ami nagyon meg akar halni. (Illetve a processzorhűtés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!