Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD processzor mérnöki feladat...

AMD processzor mérnöki feladatokra?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra, hogy a "kommersz" AMD processzorok mennyire alkalmasak mérnöki feladatokra CAD, FEM, FVM...

Nem sebesség tesztekre vagyok kíváncsi, pusztán arra, hogy amik mennek Intelen, általában meglepetések nélkül futnak-e AMD-n?

(történetesen AMD Elite 8-4500M & AMD Radeon HD 8750M jönne szóba)

Előre is kösz!

2014. ápr. 29. 23:31
 1/6 BM-Striker ***** válasza:
Igen. Ilyen típusú inkompatibilitás sosem volt probléma.
2014. ápr. 29. 23:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Túl paranoiás vagy, ha veszel egy azonos erejű Intelt vagy AMD-t, akkor felhasználóként nulla különbséget érzel. Ha pedig nem azonos teljesítményűt veszel, akkor az egyik lassabb lesz a másiknál, de ez gyártón belül is igaz.

Eleve marhaság feltételezni, hogy egy ekkora cég "meglepetésekkel" szolgáló selejtet árul, az emberek százezrei meg csak úgy megveszik, és hagyják a céget a pozíciójában évtizedek óta.

2014. ápr. 29. 23:57
 3/6 anonim ***** válasza:

A legnagyobb különbség a fogyasztásban van, az Intel javára, és az se nagy. Ráadásul az AMD hőátadás megoldása klasszisokkal jobb az Intel által mostanában alkalmazottnál (forrasztott kupak, és nem még egy réteg cpu-paszta, ami ki tudja, mikor fárad meg). Azonos korú és azonos teljesítményű procik közt nem találsz jelentős különbséget, bár árban előfordul, hogy jobb az AMD akár jelentősen is, a teljesítményéhez képest.

Ami még számíthat (neked nem): az AMD nem tilt hardveres virtualizáció támogatást vagy ECC RAM támogatást, és nem feláras nála a tuningolhatóság (ha a minőségi tápellátás és hűtés felárát nem nézzük). Tehát szervercélokra tökéletes választás lehet olcsón, elhanyagolható kompromisszumokkal. Az Intelnél ha tuningolás van, nincs hardvervirtualizáció, ECC-t pedig eleve külön szerver platformon (2011 foglalat) támogat csak, kettes szorzó az alaplap és a proci árán azonnal.

Viszont az i7-et nem fogja be egy AMD se, az i5-öt is egy-két kevésbé hétköznapi dologban hagyja le az FX8350 valamelyest. A legalsó szegmensben is verhetetlenek a mostani, Haswell Pentiumok az ár/teljesítmény arányukkal. Tulajdonképpen az i3-ak drágák az FX6300-hoz képest, ott az AMD a mai generációban is nyerő.

Előfordul nagyon számításigényes, pro szoftverek közt nem ritkán, hogy Intelre vannak optimalizálva, egyenesen az Intel compilerén fordították, és AMD-n akár jelentősen is lassabb (abban a feladatban rosszabb az AMD ár/teljesítménye), fordítva viszont nagyon nehéz lenne példát találni.

2014. ápr. 30. 00:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Amire te gondolsz, az a Socket7 korszakban volt probléma, amikor még a Ciryx is a piacon volt.

Mióta a processzorgyártók saját lábkiosztásra tértek át, ez nem gond.

2014. ápr. 30. 07:33
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Kiegészítés

De akkor is inkább a processzorok instabilitásával küszködtek, mint az egyes szoftverek optimalizálásával.

2014. ápr. 30. 07:48
 6/6 A kérdező kommentje:

"Eleve marhaság feltételezni, hogy egy ekkora cég "meglepetésekkel" szolgáló selejtet árul..."

Ezt nem feltételeztem, csak amikor intel fortran-al dolgoztam volt fordításnál egy csomó speciális inteles paraméter, amire egy hozzászóló utalt is.

Ismerős kért meg, hogy nézzek erre való gépet, nem találkoztam sehol én se "only intel" alkalmazásokkal, de mivel nem nekem lesz inkább rákérdeztem.

Köszönöm a véleményeket!

2014. ápr. 30. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!