A monitor nem érzékeli a gépet, bekapcsoláskor az összes ventilátor megy, a billentyűzet ledjei is felvillannak. Mi lehet a baj?
Sziasztok!
Tegnap lefagyott a gépem, úgy, hogy a kép teljesen megmerevedett, semmi sem mozdult rajta (2 monitor ment egyszerre kiterjesztett asztallal, ha ez számít). Ezután reseteltem a gépet és most bekapcsol a gép, de a monitor nem kap semmi jelet. A billentyűzet ledjei felvillannak bekapcsoláskor, de utána a capslock, numlock megnyomására nem világítanak azok a ledek. Az összes ventilátor működik, a videókártyáé is. Lehet hogy a gépet megmozdítottam egy kicsit, most kiszedtem a videókártyát és visszaraktam, de nem változott semmi. A gépem: ASUS P4P800 alaplap, 4x512 mb ram, nvidia 7800gs videókártya, p4 3,2hz (ht) proci.
Amikor megkaptam a gépem, akkor a videókártyát elvileg nehéz volt belerakni, mozgatni kellett h működjön(nem én raktam össze), de 3 évig simán ment a gépem. Észrevettem, hogy a ramnak a kiszedőműanyagjai belógnak a videókártyába, amimiatt nem lehetett teljesen bedugni a kártyát a foglalatba. Lereszeltem belőle és most már teljesen a foglalatában van a videókártya de most se megy sajnos :(
Van valami ötletetek, mivel próbálkozzak? A monitor szerintem nem ment tönkre. Mi lehet a baj?
ha nem csipog, az azt jelenti, hogy a bios setup sem fut le.
próbáld meg resetelni a biost.
valahol, a bios mellett kell lenni egy resetelő jumpernek, vagy végső esetben vedd ki az elemet az alaplapon és kis idő után tedd vissza.
ha még ekkor sem indul, akkor nemtom...
a hangszóró csatijának a helyzete mindegy, mivel hf jel van rajta, az pedig nem polatitásfüggő.
nagyon úgy néz ki, hogy a bios sem idul.
nézz szér az alaplapon, keress púpos kondikat, ill. ellenőrizd, hogy minden tápfeszültség vegvan- e.
Reszeléskor nem sérült meg valami az alaplapon?
A vezetékeket jól dugtad vissza? Esetleg nem folyamatos reset van mert félre dugtál valamit?
Húzzál le minden vezetéket csak a power on feliratút dugd vissza az alaplapra és úgy próbáld meg bekapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!