USB vezérlés SSD alatti hiba, csak azt nem tudom miért?
A probléma lényege az, hogy minap vásároltam egy Samsung 840 EVO 120GB-os SSD-t.
Rengeteg leírást elolvastam, úgy próbáltam telepíteni, de a fő gond nem oldódott meg, csak egy alternatívát találtam ami nem egy egészséges dolog.
Amikor az Asus M4a88T-V EVO/USB3 880G/SB710 Cihpset-ű alaplapomra rátettem az SSD-t, és minden más HDD-t lehúztam, átállítottam a BIOS-ban AHCI-re a Sata 1-4 és 5-6 -okat is. Feltelepítettem a Win7-et szépen mint a karikacsapás, majd az ehhez kapott lemezzel, mind az alaplapi Chipsetet, mind a SSD Control Drivert felpakoltam a gépre. Majd elszált az összes USB portom vezérlése. Se a telefonomat, se a webkamerát, de még egy cefet Plug&Play pendrive-ot sem tudta feltelepíteni, viszont mindet felismerte. Mi a baj?
Most alternatívakét, azt találtam ki, hogy mivel a win7-nek alapvetően van USB vezérlője, azt a telepítéseknél kihagytam, így most felismer mindent, de az eszközkezelőben hiányolja a drivereket az eszközökhöz, ennek ellenére mind rendesen működik.
Olvastam hogy egy, az AMD által gyártott RAID/AHCI Drivert kellene letölteni és telepíteni a SB710-es chipset-het, csak hogy ilyen driver nem létezik ehhez a Chipset-hez. Ilyenkor mi van? Aki ilyen chipsettel rendelkezik, és SSD-t szeretne a gépébe, azok mind megszívták? :( Szeretnék rá megoldást találni, kérlek segítsetek, én ehhez már kis tudású vagyok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!