Pityesz_007 kérdése:
Ebbe a gépbe tudok e SSD-t rakni? Asus X51R
Figyelt kérdés
Édesanyámnak van egy 2007es Asus x51r laptopja. A gépben van egy 120 gb-os sATA 2-es hdd. Egyébként a gép Intel dual core 1,8ghz-es, és 2 gb 667 ddr2 ram van benne. vajon ebben a Samsung 840 Evo 120GB SSD-je kompatibilis vele? Merjem megvenni? Köszönöm a válaszokat.2014. ápr. 28. 14:08
1/8 A kérdező kommentje:
Hallottam olyan régi notebookról ami csak 32gb-ig ismerte fel az ssd-t. Emiatt tartok a vásárlástól kicsit.
2014. ápr. 28. 14:10
2/8 BM-Striker válasza:
Én már szereltem ugyanilyen chipset-el szerelt gépbe(HP NX7400) 840 EVO-t, és teljesen jól működik.
Ramot viszont bővítsd 4gb-ra, hogy a RAPID-módot rendesen kihasználja.
3/8 anonim válasza:
Beleteheted, működni fog.
A memóriát felesleges bővíteni, a rapid mód nem életbevágóan fontos, a teszetkben többet hoz, de a használat során ebből semmi nem vehető észre. Az összes többi SSD is megvan rapid mód nélkül.
4/8 BM-Striker válasza:
Az az fő előny, hogy SATA3-hoz közeli sebességet kapsz SATA2 mellett, és az SSD élettartama növekszik, mivel kevesebb írási művelet történik az SSD-n, és több a memóriában.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, pontosan ezt szerettem volna tudni. A plusz ramot megfontolom, viszont először kipróbálom 2gb-al. Anyukámnak azért nem olyanok a hardverigényie, mint nekünk :).
2014. ápr. 28. 14:57
6/8 anonim válasza:
Az SSD bírja az írást, azért vesszük, hogy használjuk. A rapid móddal előszőr a memóriába íródnak az adatokat (mert az jóval gyorsabb mint az SSD), aztán a memóriából rögtön mennek az SSD-re. Egyébként úgy tudom a van a meghajtóban 256 MB SLC cache memória.
7/8 BM-Striker válasza:
Itt inkább arról van szó, hogy Win7/8/8.1-hez eleve erősen ajánlott legalább 3-4gb ram, és minél több a ram, annál kevesebbet van használva lapozófájl-> hosszabb HDD/SSD élettartam.
Ja igen, XP-hez alapvetően nem jók az SSD-k.
8/8 anonim válasza:
úristen de régi ez a kérdés... ilyen laptopot kaptam 2007-ben karácsonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!