Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megoldást jelenthet a processz...

Megoldást jelenthet a processzor csere?

Figyelt kérdés

A problémám: a gép bekapcsolásnál nem ad semmilyen képet, a ventillátorok teljes erőből pörögnek, ha videókártyát nem teszem be úgy a hiányát folyamatos sípolással jelzi.

A processzor hibáját/hiányát sípolással jelezné de amit olvastam ez nem minden esetben működik. Én azt gondolom ott lehet a hiba.

Meg tudnátok erősíteni hogy a processzor romlott el vagy van valami más tippetek?

Ha processzor a bűnös akkor a következőt szeretném megvenni:

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9GHz AM2,

mellé ventillátor mert a régi már nem a legjobb (probléma forrása?):

Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1,

az alaplapom pedig:

Ecs NForce 4M-A

2014. ápr. 26. 12:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Elég sok minden lehet, mindenek előtt áramtalanítsd a gépet, és vedd ki a gombelemet úgy fél percre. Aztán rakd vissza, indítsd. Ha nem jó még mindig, akkor egyesével vedd ki a ramokat, mindig csak 1-et nézz meg, hogy azzal működik-e. Ha működik az összes ram, akkor ha van laplapi VGA-d, kösd arra a monitort.
2014. ápr. 26. 12:52
 2/25 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, lehet memória és alaplap hiba is. Sőt tápegység is. Ezt így látatlanban senki nem tudja neked megmondani.

Ezen hibák feltárása sokkal komplexebb, sőt ha nincsen semmi a teszteléshez, akkor nehéz is.

Szerintem ne ruházz be semmire amíg 100% ban nem tudod megállapítani, hogy mi a bűnös.

CMOS reset volt már? Memóriák ki-be? Esetleg egyenként?

Petya

2014. ápr. 26. 12:58
 3/25 A kérdező kommentje:
Probléma ott kezdődik, hogy az elem már rég nem az alaplap része (lemerült) és még nem sikerült újat szerezni. A RAM tesztelés már meg volt.
2014. ápr. 26. 12:59
 4/25 A kérdező kommentje:
Alaplap hiba nem zárható ki valamilyen szinten, mivel sípolt a gpu nélkül?
2014. ápr. 26. 13:00
 5/25 anonim ***** válasza:

Háát, szerintem annyi féle alaplap van már annyiféle biossal, hogy nem igen lehet megállapítani. Nekem amikor szétment a lapom, a DVD olvasók folyamatosan olvastak, a vinyó olvasását jelző led is világított.

A processzorok nem szoktak csak úgy tönkremenni, miért arra gondolsz?

2014. ápr. 26. 13:03
 6/25 anonim ***** válasza:

Esetleges műszeres mérés nélkül semmi sem zárható ki.Minden alkatrészt ki kell próbálni...

És az az elem is nagyon kellene....

Próbáld meg valahogy leteszteli az alkatrészeket.

Petya

2014. ápr. 26. 13:16
 7/25 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam processzorra mert sokszor üzemhőmérséklete fölött használtam 70°C+.

A dvd/cd írók nekem is folyamatosan olvasnak + még egy tünet (lehet valamit segít): a reset gomb nem üzemel

2014. ápr. 26. 13:18
 8/25 anonim ***** válasza:
Na ez már lehet alaplap.
2014. ápr. 26. 13:19
 9/25 A kérdező kommentje:
A ram-ot mégegyszer teszteltem ezúttal egyenként is, de semmi változás.
2014. ápr. 26. 13:19
 10/25 anonim ***** válasza:

Mi idézte elő a hibát? Történt valami a géppel? Nem égtek ki a memóriák? Nem mozgattad meg a gépet ( takarításra vagy ilyesmire gondolok)?

Sok minden lehet egyébként. Például amikor egyszer az egyik ismerősömnek kiégett egy RAM foglalat utána a következő foglalat is kisült és a proci is eltávozott.

2014. ápr. 26. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!