Megoldást jelenthet a processzor csere?
A problémám: a gép bekapcsolásnál nem ad semmilyen képet, a ventillátorok teljes erőből pörögnek, ha videókártyát nem teszem be úgy a hiányát folyamatos sípolással jelzi.
A processzor hibáját/hiányát sípolással jelezné de amit olvastam ez nem minden esetben működik. Én azt gondolom ott lehet a hiba.
Meg tudnátok erősíteni hogy a processzor romlott el vagy van valami más tippetek?
Ha processzor a bűnös akkor a következőt szeretném megvenni:
AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9GHz AM2,
mellé ventillátor mert a régi már nem a legjobb (probléma forrása?):
Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1,
az alaplapom pedig:
Ecs NForce 4M-A
Én azt gondolom, lehet memória és alaplap hiba is. Sőt tápegység is. Ezt így látatlanban senki nem tudja neked megmondani.
Ezen hibák feltárása sokkal komplexebb, sőt ha nincsen semmi a teszteléshez, akkor nehéz is.
Szerintem ne ruházz be semmire amíg 100% ban nem tudod megállapítani, hogy mi a bűnös.
CMOS reset volt már? Memóriák ki-be? Esetleg egyenként?
Petya
Háát, szerintem annyi féle alaplap van már annyiféle biossal, hogy nem igen lehet megállapítani. Nekem amikor szétment a lapom, a DVD olvasók folyamatosan olvastak, a vinyó olvasását jelző led is világított.
A processzorok nem szoktak csak úgy tönkremenni, miért arra gondolsz?
Esetleges műszeres mérés nélkül semmi sem zárható ki.Minden alkatrészt ki kell próbálni...
És az az elem is nagyon kellene....
Próbáld meg valahogy leteszteli az alkatrészeket.
Petya
Azért gondoltam processzorra mert sokszor üzemhőmérséklete fölött használtam 70°C+.
A dvd/cd írók nekem is folyamatosan olvasnak + még egy tünet (lehet valamit segít): a reset gomb nem üzemel
Mi idézte elő a hibát? Történt valami a géppel? Nem égtek ki a memóriák? Nem mozgattad meg a gépet ( takarításra vagy ilyesmire gondolok)?
Sok minden lehet egyébként. Például amikor egyszer az egyik ismerősömnek kiégett egy RAM foglalat utána a következő foglalat is kisült és a proci is eltávozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!