Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megtelt a gépem memóriája mit...

Megtelt a gépem memóriája mit tegyek? A többi lent!

Figyelt kérdés

Megtelt a gépem memóriája és meg szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt valahogy törölni vagy újat kell vegyek?

Kérlek hasznos válaszokat küldjetek.Aki válaszol annak előre is megköszönöm.

2014. ápr. 22. 19:08
1 2
 11/18 Lajos54 ***** válasza:

Ja, és még annyit: mint előbb már valaki írta: ezekben a memóriákban (RAM=az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakran véletlen hozzáférésű memória, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el)

csak addig marad meg a tartalom, amíg be van kapcsolva a számítógép. Kikapcsolás után mindent elfelejtenek, vagyis legközelebb teljesen üresen indulnak. Tehát NEM KELL törölni őket.

2014. ápr. 23. 12:32
 12/18 A kérdező kommentje:
Én kikapcsoltam a gépet és újra be vártam is és volt, hogy egyből megnyitottam a játékot, de sehogy nem ment azt írta, hogy out of memory ez miért van?Csak a játék fut semmi más máskor zenével is ment de most nem.
2014. ápr. 23. 19:42
 13/18 Lajos54 ***** válasza:

Itt már csak találgatni lehet.

Mielőtt ezt kezdte, nem telepítettél esetleg valamit a gépedre? Valamilyen, a háttérben futó (automatikusan elinduló) program is lefoglalhatja a fizikai memória egy részét.

Nem nagy az esélye, de a memória egy része meghibásodhatott, így kevesebb a felhasználható.

Meg ezeken kívül sok minden okozhatja.

Azt tudomásul kell venni, hogy egyes játékoknak elég magas a gépigényük, nem futnak minden számítógépen. Persze, ha korábban ugyanez a játék jó volt, akkor közben történt valami.

Csak egy tipp: nyomd le egyszerre a Ctrl+Alt+Delete billentyűket. Akkor belépsz a Windows feladatkezelőbe. A Folyamatok fülön meg tudod nézni, hogy a háttérben futó folyamatok (programok) éppen mennyit használnak a rendelkezésre álló memóriából.

2014. ápr. 23. 20:11
 14/18 A kérdező kommentje:

Folyamaatok:46 CPU-használat 1% Előjegyzett m.: 667/5210M

A 46 folyamatból sehogy nem lehet 30-35 folyamatot csinálni?

Vagy ha leállítóm a gép leáll?

2014. ápr. 24. 06:57
 15/18 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a Unity Web Player-t meg a Deer Hunter 2014 2 pályáját ezeket miatt is lehet a baj?Amikor nem voltak rajta ment az összes játék.Tehát én törölni szeretném a Unity Web Player-t és a Deer Hunter dolgait.Csak először tudjam, hogy ezek miatt van-e a baj?
2014. ápr. 24. 07:06
 16/18 Lajos54 ***** válasza:

A folyamatok mellett ott van, hogy éppen melyik mennyi memóriát használ. ha az általad említett (nemrég letöltött) programok elég sokat igényelnek, onnét fújhat a szél. Főleg, ha úgy használják a memóriát, hogy elvileg nem is futnak.

A folyamatok leállítása, ha nem megfelelő hozzáértéssel végzed, rendszer-összeborulást okozhat.

Viszont, ha elvégzel egy rendszer-visszaállítást az említett programok telepítését megelőző időre, akkor azok "eltűnnek" a gépedről. Ha nem oldja meg a problémát, a rendszer-visszaállítást vissza lehet vonni. Vagy az adott programot telepíted újra.

Annyi biztos, hogy amennyiben előbb nem voltak ilyen problémák (memória elfogyása), akkor valami változtatás okozza.

2014. ápr. 24. 17:43
 17/18 A kérdező kommentje:
Hogy lehet rendszert visszaállítani vasárnap estére?Mert a ctrl+alt+del-nél nem írja sehol de lehet te meg tudod mondani.
2014. ápr. 24. 19:11
 18/18 Lajos54 ***** válasza:

Startmenü-Programok-Kellékek-Rendszereszközök-Rendszer-visszaállítás

Természetesen más útvonalon is el lehet érni, ez csak az egyik.

Azokra a napokra lehet visszaállítani, amik vastagon vannak írva.

2014. ápr. 24. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!