Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem engedi az XP-t...

Miért nem engedi az XP-t felrakni a laptop-ra?

Figyelt kérdés
Albacomp laptop
2009. dec. 22. 20:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Több oka lehet, adatok hiányában arra gondolok , hogy satás vinyó van benne , és régebbi xp-t akarsz telepíteni.

retafdog

2009. dec. 22. 20:18
 2/11 A kérdező kommentje:
a CD biztos hogy jó másik gépet is tettem már vele újra am. SP2 2001-es de most szedek 1 SP3-asat annak jónak kell lenni-e nem ?
2009. dec. 22. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:
az is lehet hogy egy bios frissítésre lesz szükséged
2009. dec. 22. 22:22
 4/11 A kérdező kommentje:
azt hogy tudom megcsinálni ? am. azt írja hogy nem találja a winyót meg az SP3-al sem engedte :S:S mit tegyek pls help
2009. dec. 22. 22:37
 5/11 anonim ***** válasza:

NE! Ilyet javasolni öcsém... még asztali gépen se, de ott nem annyira nagy baj, ha elmegy az alaplap a helytelen bios frissítéstől, 10 ezres tétel. Ha a laptopban megy el, az félszázezer, ha egyáltalán lesz pontosan ugyanolyan alaplap.

Szerintem is sata probléma lesz, egyszerűen a telepítőben nincs benne a gépben lévő sata vezérlő drivere. Tudod orvosolni, ha manuálisan integrálod a telepítőbe a drivert (ezt mondjuk utoljára), vagy ha megpróbálsz új XP-t letölteni, hátha abba benne van, vagy ha a biosba átállítod a vezérlést SATA-ról IDE-re.

Előzőnek mondom, hogy a rendszernek az égegy világon semmi köze a bios aktuális verziójához. Frissíteni minden esetben a hardveres (gyakorta a cpu) támogatás bővítéseként, illetve egykét - a rendszer számára jelentéktelen - bios-opció miatt szükséges.

2009. dec. 23. 07:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Hasonló problémámra azt javasolták, hogy a BIOS-ban állítsam át sata-ról, ata-ra a merevlemezt. Ezután simán felment az xp, csak később ne felejtsd el visszaállítani, ha Win7-et teszel rá... Érdemes sp3-as telepítőt használni, de az innen-onnan letöltötteket óvatosan kezelném...te is integrálhatod az sp3-at, ha van egy bevált telepítőd. [link]
2009. dec. 23. 07:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért javasoltam a bios frissítést, mert ugyanez volt a problémám a laptopommal, és utána simán fel lehetett tenni az xp-t.
2009. dec. 23. 15:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Negatív. Bocs, de én ezt nem hiszem el.
2009. dec. 24. 07:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem igazán érdekel hogy te mit hiszel és mit nem. Így volt, próbáld megemészteni.

Témát lezártam.

2009. dec. 24. 22:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy téged nem igazán érdekel, de ezt momentán leszarom. A téma meg akkor lesz lezárva, ha nem írsz olyan hülyeségeket a kérdezőnek, ami félszázezres kárt is okozhat.
2009. dec. 25. 03:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!