Beleraktam egy Geforce GT610 videokártyát a gépembe, feltelepítettem, de azóta nincs hang. Audio kimenet nincs a kártyán, és még annyi hogy alaplapi a hang. Mit tegyek hogy megszólaljon?
Biztosra veszem, hogy van hangkimenet a videokártyán, méghozzá HDMI. A Windows úgy gondolta, hogy a VGA-d audio kimenetét kell elsődlegessé tenni, ezért nincs hang, illetve HDMI-n lenne.
Megoldás: az óra melletti hangszóró ikonra kattintva jobb egérgombbal elő tudod hozni a Lejátszó eszközök menüt, ott tedd alapértelmezetté a másik hangeszközödet.
Másik megoldás, hogy az eszközkezelőben letiltod a videokártyád HDMI kimenetét, de inkább az első megoldást ajánlom, mert lehet, majd valamikor rá akarod kötni mondjuk az VGA-dat TV-re és szeretnéd, hogy a hang is azon jöjjön.
az a probléma hogy nemjön elő a tálcán sem a az ikon!
vezérlkőpultból ha megynitom, aztirja hogy nincs hangeszköz és semmit sem lehet válsztani
Először is nézd meg, hogy a videokártya berakása közben nem csúszott-e ki valami, nem került-e rossz helyre egy vezeték, bármi.
Utána az eszközkezelőben nézd meg, felismeri-e a hangkártyát. Előfordulhat, hogy a videokártya telepítése közben valami felülíródott.
Ha itt már minden rendben van, akkor az előttem már leírt tippek valamelyike be kell, hogy jöjjön. Főképpen az alapértelmezettként kiválasztott hangkártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!