Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért jobb egy Intel processzo...

Miért jobb egy Intel processzor, mint egy vele azonos specifikációjú (magszám, órajel) AMD?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert pl, egy FX-8350 kerül kb. annyiba mint egy i5. Főleg a technikai okra lennék kiváncsi.

2014. ápr. 12. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Azért nem azonos a magszám, mert Intelnél ott valódi, erős, fizikai magok vannak, míg az amd-nél ilyen modulos hülyeség. Továbbá egy szálas alkalmazások a játékok és a programok nagy része, ebben ott is erősebb az Intel, mint az amd. Na meg fogyasztásban is sokkal kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik is. Én az amd-vel mindig tükörtojást szoktam sütni , amikor arra vágyok.
2014. ápr. 12. 17:04
 2/6 halalfalo ***** válasza:

Princess Of The Moon nagy Intel fanatikus, de részben igaza van.

Inkább azon múlik, hogy mennyit szánsz procira:

20 ezer --> Athlon x4 760K

30 ezer --> FX 6300

37 ezer --> FX 8320

Ezek felett már egyértelműen INTEL!

Intel magjai erősebbek, mint az AMD-é, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.

2014. ápr. 12. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:
#1 Én múltkor a haverommal sütöttem krumplit egy amd Duron procihűtőjén :D Finom volt.
2014. ápr. 13. 12:37
 4/6 A kérdező kommentje:

#1 Ezt a modulos dolgot kifejtenéd jobban? Vagy bárki más? Akkor az FX-6300-ban nem is 6 mag van?

#2 Igen azt sejtettem amikor árakban nézelődtem, de ha veszek is új gépet biztos nem Intelt, mert egyszerűen nem tudok annyi pénz kiszórni rá, úgy hogy normális VGA is legyen benne.

És mégegyszer: inkább a technikai okra vagyok kiváncsi. Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!

2014. ápr. 13. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
a modulos cucc annyi hogy 3 db 2 magos modul van benne azthiszem (nem biztos) technikai okot nem tudok mondani viszont az amd sok moduljára nem irnak ám olyan sok programot és az i5 magonként és egybe is erősebb tehát ha van pénz mindenképp 1 haswell i5
2014. ápr. 14. 18:24
 6/6 anonim válasza:
igazabol csak a konvertalasba van szemmel lathato kulonbseg koztuk, de jatekokba nem igazan eszreveheto a kulonbseg. nekem a phenom II x4 965 mai jatekok futtatasa kozben is 60-80%kozott mozog.
2014. ápr. 16. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!