Milyen alaplapot vegyek? FM2 + vagy AM3 +?
Uj szamitogepet akarok venni, csak nem tudom milyen alaplapra epitsek.
AM3 + vonalon processzorbol az fx6300-at neztem ki, de ez a foglalat kihalofelben van (ha jol tudom).
Fognak erosebb procit kiadni ilyen foglalattal?
AM2 +hoz ott van athlon II x4 760k ami am2-es de belemegy.
Ugye jonnek sorban ki az APU-k, de fognak kiadni sima procikat is?
(amik nem APUK)
Remelem ertitek, ha ertelmetlen a fogalmazas kerdezz nyugodtan:D
Valaszotokat elore is koszonom!:D
AM3+ foglalat már "halott", nem érkezik bele már semmi.
FM2+ foglalatba pedig érkeznek majd Kaveri procik IGP nélkül.
De attól függetlenül nagyon jó ár/érték arányt képvisel az FX6300, erős processzor.
Lehet már nem éri meg rá építeni, ilyen szempontból előnyben van az FM2+ foglalat. Videókártyát milyet gondolsz mellé? Múlik ezen is, hogy melyik procit vedd..
Az AM3+ foglalatot már nem ajánlanám. A processzorok bele ma még jók, de már tényleg az élete végét járja a platform.
Az FM2+ csak akkor igazán jó, ha elsősorban az IGP-re akarsz támaszkodni, vagyis APU-t veszel. A Kaveri processzorteljesítményben szinte semmit nem hozott, árban meg az i5-ösök körül mozog. Reálisan nem is látok rá esélyt, hogy lesz lényegesen erősebb. Talán jövőre kiadnak valami emelt órajelű változatokat minimális optimalizációkkal.
A Trinity=Richland CPU-k és APU-k valamivel jobban vannak árazva, de egytől egyig low-end, siralmas fejleszthetőséggel. Az Athlon 760K gyakorlatilag a legerősebb proci, amit a platform kínál. Ami drágább, az már csak IGP-t tesz hozzá.
Én azt mondanám, várj még egy hónapot, jön a frissített Haswell. Már most is jobban megéri LGA1150-be fektetni, egy hónap múlva meg már tényleg igencsak fájhat az AMD feje.
Én is a fejleszthetőség mellett döntöttem, amikor icipicit úri hóbortként vettem egy AsRock B85M Pro4-et (azért úri hóbort, mert kb két usb, két sata, meg két ram slot különbözteti meg ötezerrel olcsóbb alaplapoktól, meg esetleg ilyenek, mint az a kis south bridge hűtőborda). Bele pedig használtan egy Pentium G3220-at, aminél kb 60%-kal gyorsabb az fx6300. A régi játékok igen élvezetesen futnak az IGP-n is, ha nem szállok el a felbontással (1080p monitorom van, leginkább a 720p a barátom játékokban ezzel). Tervben egy i5 vagy i7, és így, hogy néha játszogatok, majd valamikor meglepem magam komolyabb gpu-val is, ráérek vele addig, míg a standard igp a mai 30000-es kategória szintjét hozza.
A Pentiumot használtan rendeltem összesen 12-ért, nem fogok rajta nagyot bukni. És meglepően jó sebességet hoz a filléres kacat addig is.
Sziasztok! Nagyon, nagyon koszonom valaszotokat!
Hat sikerult lebeszelnetek mind az am2-3+ rol. Akkor majd valamilyen intel procit fogok venni. (csak penz kerdese)
Amik most fognk kijonni CPU-k azoknak az arai mennyi lesz kb?
Mostani I3 4440 jatekokra! eleg lehet? Esetleg ez melle milyen VGA ajanlott? (r7 260x-et neztem ki)
Es mindezek ala milyen lapot vegyek (kb 20-25ezer forintert)?
Elore is koszonom Mindenkinek!:P
260X mellé egy Pentium G3420 is bőven elég.
Alaplapok közül az ASUS H87M-E egész pofásnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!