Adott egy Asrock b85m pro4 alaplap és egy pentium g3420 ezt bios-ban szeretném húzni egy kicsit a feszültséghez nem nyúlva hol kell ezt az UEFI-ben állítani?
A g3420 csak az IGP-t engedi húzni. Nekem is ilyen alaplapom van, g3220 procival. Egyedül az működött, hogy GPU tuningnál legfelül beállítottam az automatikus 1500-at, majd lejjebb a gpu feszültséget 1.2-ről inkább levettem 1.1-re, nem indult be, akkor 1.15, beindult, 1.125, beindult, 1.113 be-behibázott, 1.119 néha necc, végül megelégedtem további kísérletezgetés nélkül az 1.125-tel, ami stabil és a furmark burn-in mellett is 60 fok alatt marad gyári hűtővel.
Meg asszem fix helyett adaptívra raktam, hogy ne folyamatosan legyen az emelt fesz rajta.
Nem tudom, mennyire egészséges 10%-nál többet adni rá, elvileg nem kéne baja legyen, de nem találtam semmit a haswell igp maximum feszültségbírásáról. Talán mert jobb helyeken belehánynak minimum egy r260x-et, és cső van, lehet játszani.
Még a cpu 1V tápfeszét lekaptam 0.9-re, még nem pontosítottam rajta, eddig tökéletes, de még nem volt sokat tesztelve. Mást nemigen lehet kezdeni ezzel. Egyszer szívesen kipróbálnám egy K-s i5 vagy i7 mit mutat ebben a lapban, működik-e a sokat emlegetett non-Z OC, nem sokat lehet találni róla, lehet, hogy nem jön össze senkinek... Igaza van az elsőnek, még így is combos kis cucc, főleg ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!