Ennyire vacak lenne a videókártyám? Vagy mi a baj?
Vettem egy "új" monitort. 1440x900-as a felbontása a korábbi 1024x768-as helyett. Eddig néha volt, hogy nem kapcsolt be a monitor. (Félévente egyszer 3-5 napig 5 bekapcsolásból 4-szer, az őrületbe kergetve az embert.) Majd magától megjavult és ment gond nélkül.
Az új monitort berakva a HD-videókat nézve néha igencsak belassul. /Memória-gép: 2GB (DDR3), Videókártya 1G (DDR3)/
Miért?
Ennek is? Nem igaz, hogy minden monitorommal gond van mostanában! Na de mit lehet vele tenni? Mennyibe fájna a javítása? Ez LCD, az előző CRT volt.
Amúgy azt csinálja, hogy ha bekapcsolom, akkor 5 mp-ig bekapcsolva marad - világít a led - majd utána megy át villogásba.
A korábbi (CRT) meg bekapcsolt (kattant egyet), majd két mp múlva kikapcsolt. (Újra kattant egyet.)
Ha garis ki kell cserélni. Amúgy próbáld meg másik vezetékkel, hátha akkor jó lesz. Ha nem jó , akkor vga-t vedd ki, integrált vga-val nézd meg, hogyan reagál rá a monitor.
A hd videók nem a monitor miatt lassul be, hanem a ram miatt és a proci miatt.
Kösz, semmi sem garis már, a monitort használtan vettem.
Memória és processzor? Nehogy már egy i3 ne legyen elég a 2 Giga RAM+1Giga videórammal?
Asus EAH 5550-es.
Amúgy közben visszaraktam a régi monitort, és azzal is újra elkezdett sz*rakodni. Tehát biztosan nem monitorhiba. De most már alaplaphibára is gyanakszom.
Ugyanis eddig a következő hibajelenségek léptek fel 3 nap alatt.
-monitor nem kapcsol be, azaz bekapcsol, de valószínűleg nem kap jelet a géptől, ezért mindjárt ki is kapcsol
-monitor kikapcsol, majd 2 mp múlva a gép is
-gép lefagy:
*1. A bootolás legelején, fekete képernyő, csak kurzor a felső sorban
*2. A bootolás elején, rendszerkiválasztó menü alatt
*3. A Win7 betöltése közben
*4. A betöltés végén, amikor megjellenek a felhasználók ikonjai (azaz ki léphet be a gépre)
*5. használat közben
-"gyógyegérkedés" - az egérkurzor mintha be lenne nyugtatózva
Ha a gép nem fagy le, és a monitor nem kapcsol be, akkor kénytelen újraindtani az ember, ami meg nem tesz jót a gépnek.
Mielőtt az "új" monitort beüzemeltem volna, két hiba szokott előfordulni.
1. Szaggatott lefagyás, azaz bejelentkezés után lefagyogat 25 mp-re, majd 5 mp-i él, és újra 25 mp-re lefagy. (körülbelüli értékek) Ilyenkor az 5 mp alatt megróbálom a kikapcsolást.
2. A már említett hiba, amikor a monitor (CRT) nem kapcsol be, vagyis bekapcsol, majd mielőtt bemelegedne kikapcsol. (2-3 mp után)
Ez utóbbiról írtam azt, hogy ca. félévente pár napig eljátssza, majd újra minden rendben lesz magától.
A szaggatott lefagyás meg változó. Vagy egy héten van 3-szor, vagy 3 hétben egyszer.
Na erre varjon gombot egy hardverszakértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!