Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a legjobb 1 terrás...

Hozsoltika67 kérdése:

Melyik a legjobb 1 terrás winyó amit most lehet kapni, ár/értékben? Érdemes e még mechanikus winyót venni vagy inkább, maradjon a régi, és mellé ssd-t?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 10. 07:01
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Szerintem rendszerének egy minimum 120 GB-os SSD (hogy ne kelljen feszt centizgetni). Adatoknak meg egy 1-2 TB -os WD Green vagy WD RED.

Itt elég szépen vannak csoportosítva az aktuális típusok, és van pár hasznos agytágító is:

[link]

Csodákat ne várjál. Sokat esett a megbízhatóság és a minőség az utóbbi pár évben, minden merevlemez gyártónál.

2014. ápr. 10. 07:10
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
A WD red szerverekbe való, otthonra inkább black.
2014. ápr. 10. 07:12
 3/6 Osynho ***** válasza:
100%

Attól függ mit szeretnél. Teljesen más a felhasználási területe egy hdd-nek, mint egy ssd-nek. Rendeszerre ssd, ha a tárhely megoldott.

(Terra mást jelent, tera, amit te keresel. :))

Utolsó: nem értem miért baj, ha egy hdd fel van készítve a szerverekben, naso-okban való 0-24h-s felhasználásra? Túl strapabíró, vagy mi? :D A black gyorsabb, hangosabb nem adattárolásra való.

2014. ápr. 10. 09:10
 4/6 anonim ***** válasza:
80%
én is WD black-et ajánlanám.
2014. ápr. 10. 09:15
 5/6 Osynho ***** válasza:
39%
De mire ajánljátok? :) A black rendszervinyó. Ha a kérdezőnek adattárolásra kell, akkor a black nem jó választás. Hangos és drága. Ha rendszernek kell és igazán gyorsat akar, akkor ssd. A black 1 hdd-s megoldásra jó, amikor adatot is tesz rá valaki, és a rendszert is erről futtatja. Viszont napjainkban a hdd+ssd a legjobb megoldás. Mivel a kérdezőnek van már egy hdd-je, így talán értelmesebb lenne egy ssd-t venni mellé. Bár ez attól is függ milyen és mekkora a mostani vinyója.
2014. ápr. 10. 09:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én most vettem a htpc-be egy WD Blue 1 terabájtos meghajtót (és igen a terra nem egyenlő a terával) és meglepően jól megy. A Crystaldiskmark szerint még pivivel jobban is megy, mint az 5 éves WD Black 640-es vinyóm az asztalimban (mondjuk ez mellé már régőta SSD-t használok rendszermeghajtónak). A könnyű súlya miatt 1 tányéros kialakításra gondolok, ami csendesebb, gyorsabb és elvileg tartósabb, mint a több tányéros meghajtók. Persze nem egy SSD, de mivel mindkét meghajtó fő felhasználási területe különböző, így neked kell tudnod, hogy mire van legfőképpen szükséged!
2014. ápr. 10. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!