Ehez a konfighoz milyen ramot és VGA -t ajánlotok?
Alaplap: Asus sabertooth 990fx r2.0
Proci: Amd Fx8320
Proci hűtő: Mugen 4Tl
Táp: Fsp Raider 750w +80 Silver.
Winchester: Wd 1tb, 64mb, 7200rpm, SATA 3.
Asus DVD író
1866 mhz-es ramokra gondoltam , VGA mi legyen? Szerintetek jó konfig lesz így?
Függ a ráfordítható keretedtől, de én VGA-nak R9 280X
RAM-nak pedig Kingston HyperX Blu 8GB Kit és 1600MHz bőven elég.
Tápból inkább XFX Pro 550W
44 Ampert ad le a +12V ágon, ami 528W, tehát ezt a konfigot (FX8320+R9 280X) lazán elviszi, még tartalék is marad benne. 750W-os tápot CF/SLI-hez szokás venni, nem 1 kártyás rendszerhez.
Arról meg annyit, hogy az FX8320 bármelyik i5-öt odaveri.. Jó vicc. Egy szálon sokkal erősebb bármelyik Haswell i5.
Ráadásul fejleszthetőség szempontjából is jobb választás, ugyanis az AM3+ foglalatra már nem igen lesz a jövőben újítás. Illetve fogyasztás szempontjából is jobb vétel.
De ha ekkora szakértelemmel rendelkezel, magadnak is tudnod kellene hogy mit rakj még az összeállításba.
Lényegében nekem tök mindegy, hogy ki mit vesz, de legalább normális tényekre alapoznád a feltevésedet.
szerintem vegyél inkább 1000W-os tápot, biztos ami biztos alapon ha már ennyire sok a felesleges pénzed :D
ez szerintem viszonylag jó
a válasz értelmiségéről csak annyit hogy az előttem szólók értelmes válaszát lefikázod, lehet ez szimpatikusabb lesz neked (: grat a konfighoz, én így meg nem venném
ramhoz felesleges 1866, az apuhoz kell, bőven elég az 16000-as ram
vga az említett r9 280x tökéletes lenne, persze ha nem szimpatikusabb a mellé a táp mellé egy gtx 780Ti sli
Nem muszáj kisebbet venned, viszont felesleges akkora táp, mikor egy minőségi Seasonic beles XFX Pro 550W táp is bőven elég ide.
Akkor célszerű ennél nagyobb tápot venni, ha tervben van a jövőben 2 db VGA például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!