Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Baja van a monitorból kijövő...

Boros Petra kérdése:

Baja van a monitorból kijövő kábelnek amely a videókártyába csatlakozik. Hogy csináljam meg? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Petra vagyok,és nagyon nagy bajba vagyok most a gépemmel. :(

Ez a kis asztali gép már nagyon a szivemhez nőtt,igaz nem mai már,de nagyon szeretem,és amíg bírja szeretném megtartani.

Unokahúgom ( 7éves) gonoszkodó játékának köszönhetően,amikor nem voltam a szobában,kihúzgálta az összes csatlakozót a gép hátuljából,ami még nem is nagy baj.

De amikor kihúzta a monitor kábelét is,egy olló segítségével több kis tűt is (kb 4 db ) kifeszegetett a csatlakozóból,én majdnem infartust kaptam amikor megláttam. :(

Most épp hogy csak működik a monitorom,a monitor képének csak a felét tudom használni,az élénkebb szinek mind eltűntek és még sorolhatnám. :( :(

Tudom ezt már megcsinálni nem lehet. :( De van itthon egy másik igaz nem működő monitorom,de a kábele tökéletes minden tűje megvan teljesen épségben,látszólag ugyanolyannak tűnik.

A kérdésem az lenne,hogy:

Azt a másik kábelt amelyik jó át lehet tenni valahogy a mostani monitoromba??

Kérlek segítsetek,igaz nem vagyok szerelő,de ha valaki szépen leírja nekem,akkor meg tudom csinálni.

Monitorom adatai,amit használok most is:

-AXION .. 14 colos ..SVGA COLOR MONITOR

-Modell NO: CM-1428LR

-Ez meg a monitor legelejére volt írva: Low Radiation MPR II

Kérlek segítsetek hogy újra jól legyen a kicsi monitorom.

Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni nekem.

Puszi

2014. ápr. 8. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha mindkét monitor hátuljába ugyanolyan csatlakozóval van bedugva a kábel, mint a gépbe is, akkor tudod házilag cserélni. Ha csak úgy bemegy a monitorba a kábel, akkor az belül forrasztva van, és csak szakember tudja kicserélni. Ha esetleg a családban van műszaki ember, nála is érdeklődj, hátha kicseréli neked.
2014. ápr. 8. 15:56
 2/7 Lajos54 ***** válasza:

Ha nem beépített kábel, akkor egyszerűen kicserélhető. Viszont a régebbi monitoroknál a kábel egyik vége általában fixen volt rögzítve a monitorba. Ebben az esetben, ha valóban ugyanolyan a kábel, szakember ki tudja cserélni. Megfelelő hozzáértés nélkül nem érdemes nekiállni.

(az unokahúgodat meg ne nagyon pofozd meg... :)

2014. ápr. 8. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen át. De kérd meg apud, vagy egy haverod. Le kell szedni a burkolatot, a régi kábel ki, a másikat pedig a helyére forrasztani. Burkolat vissza. De a monitorból ítélve, egy olcsóbb gépet lehet jobb lenne összeraknod már. Viszont így megoldható a bajod. Ha nem megy egy szervízel is foglalkozó tv s vagy számtekes akárki 10 perc alat megcsinálja.
2014. ápr. 8. 16:00
 4/7 kiskivancsi79 válasza:
De akár csatlakozót is lehet rá venni / [link] / ami nem drága de úgy is forrasztós.
2014. ápr. 8. 16:20
 5/7 kiskivancsi79 válasza:
Petra. Látod még amit írunk?
2014. ápr. 8. 16:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen gyorsan jöttetek,és azonnal írtatok nekem.Megpróbálom amit tanácsoltatok,a forrasztást,vagy is nem én,próbálok itt a családban segítséget kérni.Sajnos én magamba a monitort nem merem szét szedni. :) Sajnos nem bedugós a kábel,jó is lett volna.

Tudom nem mai a monitorom de úgy megszerettem,kis aranyos,de eddig minden jól elment rajta.

De amúgy a gép házam P4-es.

Igen látom még amit írtok :) Csak a kép fele van elveszve,de ott ahol képet ad,ott az egész képet megjeleníti valahogy de kicsiben. :( :(

Akkor próbálok szólni valakinek aki tud forrasztani,ahogy leírtátok oly szépen is nekem,akkor nem tart sokáig.

Puszillak titeket a gyors segítségért,köszi. :)

2014. ápr. 8. 16:43
 7/7 kiskivancsi79 válasza:

Azért küldtem a csatlakozós verziót mert egyszerübb mint szétszedni a monitorokat mert a csatival csak le kell vágni a régi csatlakozót és felforrasztani az újra.

Egyébként teljesen kitörtek azok a tüskék a csatlakozoból? Nem lehet csak el vannak hajolva?

Bár akkor meg nem nagyon tudnád bedugni.

Sok sikert kivánok hozzá, ha gond van szólj, tudok segíteni.

Szia

2014. ápr. 8. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!