Baja van a monitorból kijövő kábelnek amely a videókártyába csatlakozik. Hogy csináljam meg? Mit tegyek?
Sziasztok.
Petra vagyok,és nagyon nagy bajba vagyok most a gépemmel. :(
Ez a kis asztali gép már nagyon a szivemhez nőtt,igaz nem mai már,de nagyon szeretem,és amíg bírja szeretném megtartani.
Unokahúgom ( 7éves) gonoszkodó játékának köszönhetően,amikor nem voltam a szobában,kihúzgálta az összes csatlakozót a gép hátuljából,ami még nem is nagy baj.
De amikor kihúzta a monitor kábelét is,egy olló segítségével több kis tűt is (kb 4 db ) kifeszegetett a csatlakozóból,én majdnem infartust kaptam amikor megláttam. :(
Most épp hogy csak működik a monitorom,a monitor képének csak a felét tudom használni,az élénkebb szinek mind eltűntek és még sorolhatnám. :( :(
Tudom ezt már megcsinálni nem lehet. :( De van itthon egy másik igaz nem működő monitorom,de a kábele tökéletes minden tűje megvan teljesen épségben,látszólag ugyanolyannak tűnik.
A kérdésem az lenne,hogy:
Azt a másik kábelt amelyik jó át lehet tenni valahogy a mostani monitoromba??
Kérlek segítsetek,igaz nem vagyok szerelő,de ha valaki szépen leírja nekem,akkor meg tudom csinálni.
Monitorom adatai,amit használok most is:
-AXION .. 14 colos ..SVGA COLOR MONITOR
-Modell NO: CM-1428LR
-Ez meg a monitor legelejére volt írva: Low Radiation MPR II
Kérlek segítsetek hogy újra jól legyen a kicsi monitorom.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni nekem.
Puszi
Ha nem beépített kábel, akkor egyszerűen kicserélhető. Viszont a régebbi monitoroknál a kábel egyik vége általában fixen volt rögzítve a monitorba. Ebben az esetben, ha valóban ugyanolyan a kábel, szakember ki tudja cserélni. Megfelelő hozzáértés nélkül nem érdemes nekiállni.
(az unokahúgodat meg ne nagyon pofozd meg... :)
Sziasztok.
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen gyorsan jöttetek,és azonnal írtatok nekem.Megpróbálom amit tanácsoltatok,a forrasztást,vagy is nem én,próbálok itt a családban segítséget kérni.Sajnos én magamba a monitort nem merem szét szedni. :) Sajnos nem bedugós a kábel,jó is lett volna.
Tudom nem mai a monitorom de úgy megszerettem,kis aranyos,de eddig minden jól elment rajta.
De amúgy a gép házam P4-es.
Igen látom még amit írtok :) Csak a kép fele van elveszve,de ott ahol képet ad,ott az egész képet megjeleníti valahogy de kicsiben. :( :(
Akkor próbálok szólni valakinek aki tud forrasztani,ahogy leírtátok oly szépen is nekem,akkor nem tart sokáig.
Puszillak titeket a gyors segítségért,köszi. :)
Azért küldtem a csatlakozós verziót mert egyszerübb mint szétszedni a monitorokat mert a csatival csak le kell vágni a régi csatlakozót és felforrasztani az újra.
Egyébként teljesen kitörtek azok a tüskék a csatlakozoból? Nem lehet csak el vannak hajolva?
Bár akkor meg nem nagyon tudnád bedugni.
Sok sikert kivánok hozzá, ha gond van szólj, tudok segíteni.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!