Mennyi a fogyasztása egy P3-as gépnek?
Sok. Az akkori gépeket, az akkori "energiatakarékosság" jegyében készítették.
VGA nélkül elindul egyáltalán? Próbáltad?
3*256 MB RAM-mal milyen szervert üzemeltetnél?
Van egy eladó billentyűzet és táphibás netbookom. Ha gondolod beszerzési áron neked adom. 24 W a csúcsfogyasztása.
A HDD-nek lehet számolni 8 W-ot (ha öregebb, akkor többet is) A CD és Floppy nem játszik, szal 0 W.
A modulok 1-3 W között fogyasztanak, a 3-ra együtt számoljunk 6 W-ot!
Alaplap 15-25 W között eszik, számoljunk 20 W-ot!
A CPU kemény dió, minimum 18 W-ot fűt el, de ez maximum 33 W is lehet. Ez persze nem a valós fogyasztás, de talán nem követünk el nagy hibát, ha itt is az átlagot vesszük:, mondjuk 25 W-ot.
Összesen kb 60 W. Erre még rájön a táp hatásfoka, így olyan 70 W körül lehet a teljes fogyasztás, ha nem mondtam túl nagy hülyeséget (sajnos a neten kevés anyag van a P3-as korabeli cuccokról)
Legpontosabban akkor lehetne megmondani, ha lemérnéd egy fogyasztás mérővel.
Kérdés: ha kell egy tűzfal, akkor miért nem szerzel be egy routert, ami ellátja ezt a feladatot 7-10 W fogyasztás mellett.
Mert szerintem egy tűzfal biztonságosabb (de azt sem kétlem, hogy van erre kifejlesztett router). Sajnos vannak negatív tapasztalataim, így kénytelen vagyok egy gépet feláldozni erre.
Mindenesetre köszönöm válaszodat, nekem hasznosnak bizonyult, amit leírtál, így jár a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!