Mennyibe kerülne egy házi kormányállvány elkészítése?
Már csak elvből sem akarok venni, én akarom megcsinálni magamnak, de 2 gond van: nem tudok hegeszteni (mondjuk nem hiszem, hogy nehéz lenne megtanulni), 2: nem tudom milyen anyagból kellene, és ezért az árat sem tudom meghatározni.
A vas túl nehéz lenne, az acél túl drága. De miből kellene akkor? És mennyi lenne azzal?
Az ülést majd én beszerzem hozzá, az nem gond, azt ne számítsuk bele, meg a kormányt se.
Én a legfontosabb szempontnak az állíthatóságot tartanám. Vagyis nem árt belekalkulálni a tervezéskor, hogy szinte minden állítható méretű legyen. Pedálsor távolsága, kormány dőlés/távolság, üléspozíció. csak így van értelme a dolognak. Az hogy csövekből, meg különféle idomokból összegányolsz egy vázszerkezet , az nem éri meg. Hidd el, láttam ilyet. Egy haverom csinált ilyet. Néhány hétig tervezgette, aztán legyártotta, és végül a tesztelés után rá kellet döbbenie, hogy amit mért az szinte semmi sem jó. Kényelmetlen , és szinte használhatatlan lett.
Ezért jó hogy ha van állítási lehetőség. És ráadásul esetleg más is ki tudja próbálni.
Sok sikert hozzá !
Ez egyszerű is, jól is néz ki, megvalósítható, és állítható is.
S hogy mennyibe kerülne ? Amennyiben a kormányt, és az ülést leszámítjuk szerintem egy 10-esből ki lehet hozni.
Mondom ezt úgy, mint aki látott, és csinált már ilyenféle lakatos munkát.
Nem hinném hogy kapsz olyat. :)
Egy lakatos, vagy akár egy autószerelő műhelyben pár perc alatt megoldják.
Lánggal felhevítik, és meghajlítják. Néhány perc az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!