Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerülne egy házi...

Mennyibe kerülne egy házi kormányállvány elkészítése?

Figyelt kérdés

Már csak elvből sem akarok venni, én akarom megcsinálni magamnak, de 2 gond van: nem tudok hegeszteni (mondjuk nem hiszem, hogy nehéz lenne megtanulni), 2: nem tudom milyen anyagból kellene, és ezért az árat sem tudom meghatározni.

A vas túl nehéz lenne, az acél túl drága. De miből kellene akkor? És mennyi lenne azzal?

Az ülést majd én beszerzem hozzá, az nem gond, azt ne számítsuk bele, meg a kormányt se.

2014. ápr. 6. 20:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget! :)
2014. ápr. 7. 01:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Én a legfontosabb szempontnak az állíthatóságot tartanám. Vagyis nem árt belekalkulálni a tervezéskor, hogy szinte minden állítható méretű legyen. Pedálsor távolsága, kormány dőlés/távolság, üléspozíció. csak így van értelme a dolognak. Az hogy csövekből, meg különféle idomokból összegányolsz egy vázszerkezet , az nem éri meg. Hidd el, láttam ilyet. Egy haverom csinált ilyet. Néhány hétig tervezgette, aztán legyártotta, és végül a tesztelés után rá kellet döbbenie, hogy amit mért az szinte semmi sem jó. Kényelmetlen , és szinte használhatatlan lett.

Ezért jó hogy ha van állítási lehetőség. És ráadásul esetleg más is ki tudja próbálni.

Sok sikert hozzá !

2014. ápr. 7. 05:44
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy jó ötlet lenne, de azt nem tudnám elképzelni, hogy hogyan kellene megvalósítani. Max ilyen nagyon low-budget megoldásokat, de hogy pl ilyen tekerővel állítgatni vagy ilyesmi azt nem :D Max úgy mint a konditermekben, hogy van egy mondjuk 20 centi magas rúd, abba 5 lyuk fúrva 4 centinként, és van egy kisebb rúd amit a lyukakba kell tenni és így adja a támaszt. De akkor ahhoz tényleg valami jóféle fém kellene. Amúgy ha valakinek van még ötlete, akkor nyugodtan mondja, megköszönném :)
2014. ápr. 7. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez egyszerű is, jól is néz ki, megvalósítható, és állítható is.

[link]

2014. ápr. 7. 11:01
 15/17 anonim ***** válasza:

S hogy mennyibe kerülne ? Amennyiben a kormányt, és az ülést leszámítjuk szerintem egy 10-esből ki lehet hozni.

Mondom ezt úgy, mint aki látott, és csinált már ilyenféle lakatos munkát.

2014. ápr. 7. 11:13
 16/17 A kérdező kommentje:
lehet hülye kérdés, de az a hajlított fém, azt így lehet kapni, vagy nekem kellene ilyenre csinálni? :D
2014. ápr. 7. 17:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy kapsz olyat. :)

Egy lakatos, vagy akár egy autószerelő műhelyben pár perc alatt megoldják.

Lánggal felhevítik, és meghajlítják. Néhány perc az egész.

2014. ápr. 7. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!