Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépet akarok összerakni...

Gépet akarok összerakni 140-150. 000 forintból?

Figyelt kérdés

Ami kellene:

-Tápegység

-Alaplap

-Processzor (Inteles processzor kellene.)

-Memória

-Videókártya

-HDD

Amire kellene:

-Játékok

-Videószerkesztés

-Képszerkesztés

Felbontás:

-Jelenleg: 1280x1024

-Később: 1920x1080

Amit nem szeretnék:

-Olyan konfigot, ahol aránytalanok a hardverre fordított összegek. Tehát ne egy 10.000 Ft-os alaplapba menyen bele a 40-50.000 Ft-os processzor meg videókártya, hanem valami normálisabba, mert nem az a célom, hogy "hú de nagy videókártya legyen a gépembe, legyen mit a szomszéd orra alá dörgölni (fuck yeeeaah)", miközben az alaplap megdöglik, mert esetleg semmi hűtési megoldás nincs rajta.

2014. ápr. 6. 11:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tisztelt #9 válaszoló, még mielőtt bármilyen butaságot írnál vázolom, hogy mit is jelent a Military Class 4 minősítés, és miért emelkednek ki a hasonló gyártók alaplapjai közül a Military Class 4-el ellátott MSI alaplapok. Az MSI a legújabb Military Class 4 besorolású alkatrészeket használja az összes vadonatúj MSI sorozatú alaplapjánál, ezek a legfontosabb elemek már mind bizonyítottak, ugyanis túl vannak hét MIL-STD-810G vizsgálaton, amely a stabil működést garantálja a legextrémebb körülmények között is. Az új Military Class 4-et, ami kiváló minőségű 60A fázisú (jobb teljesítmény stabilitás, energiahatékonyság, hosszú élettartam) ellenben a más gyártók alaplapjainál, amelyek a megszokott 40A fázisút használják. Még hozzátenném, hogy Military Class 4-nek előnye (nedvesség védelem és a magas hőmérséklet védelem, PCB korlátok EMI sugárzás védelem), hogy itt már az összes csatlakozó ESD védelmi megelőzése érdekében rövidzárlat védelmet kapott. Nos erre írja a tisztelt #9 válaszoló, hogy "Ezt a hulladék MSI alaplapot felejtsétek már el." Ezért, az ajánlott konfigurációm többségében a Military Class 4-el ellátott MSI alaplapokat ajánlom.

[link]

2014. ápr. 6. 14:10
 12/20 anonim ***** válasza:

A military class besorolás valóban csak marketing. Tényleg nagyon fontos pl, hogy ellenállóbb legyen a páratartalommal szemben, mint bármelyik másik alaplap, biztos sokaknak van a fürdőszobában a gép. Az is csodálatos, hogy jobban bírja a hőt, csak hát szükség is van rá, mert hűtése fos, a B85M-P33-on nincs is.

De ugye a buta emberekből a legkönnyebb pénzt csinálni :)

2014. ápr. 6. 14:22
 13/20 anonim ***** válasza:

Érdekes, ezeket az én Asrock lapom is tudja...

A military class a világ legnagyobb átverése (15 ezerért magas minőségű la?, nem vicces egy kicsit?)

A 88%os válaszoló pedig Magyarország legnagyobb intel fanboy-a.

2014. ápr. 6. 14:50
 14/20 anonim ***** válasza:

Tisztelt # 12 válaszoló, ez amit leírtál ez nem érvelés, ez csak a saját véleményed ami engem egyáltalán nem győzött meg. Butaságnak tartom, hogy valaki a hasára üt és olyan véleményezést ír le, ami egy hiteles eljárást megpróbál lejáratni. De ugye a buta emberekből, ez sugárzik, sajnos. Különben nekem is MSI B85M-P33 alaplapom van egy i7-4770 proci társaságában, és én tapasztalatból tudom, hogy tökéletesen hűvös és stabil alaplap.

Tisztelt # 13 válaszoló, az Asrock lapod is biztos jó lehet. Talán a Military Class 4-el ellátott MSI alaplapok egy kicsivel jobbak. Ahogy olvasom, az IPON-on is észrevették.

[link]

2014. ápr. 6. 15:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Megpróbálom lejáratni? Vitattam én, hogy ezeket tudja? Tudja valóban, csak mi szükség van rá? Ellenben egy szaros hűtőbordát nem képesek rátenni, a tápellátása meg 4 fázissal gazdálkodik. Pompás lap, tényleg.
2014. ápr. 6. 15:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem írta, hogy megpróbálom lejáratni, de inkább nem is kommentelem :)
2014. ápr. 6. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:

Tisztelt # 13 válaszoló, nagyon rossz szemszögből közelíted meg, nem vagyok intel fanboy, arról nem én tehetek,

hogy az intel összeállítások jelen pillanatban jobb vételnek látszanak mind az AMD. Miért lenne jó, hogy bárkivel is elhitessem, hogy az AMD összeállítások jobbak? Mikor ez nem így van. Nem kenyerem mások átverése!

2014. ápr. 6. 15:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Tisztelt # 15 válaszoló, azért nem kell a 4db 60A fázisú tápellátásra hűtőbordát szerelni, mert így is hűvösen tart akár egy i7-4770 procival szerelt lapot is. Ez itt a Military Class 4 egyik lényege.
2014. ápr. 6. 15:21
 19/20 anonim ***** válasza:
Tehát egy olyan lap, ami nem Military Class 4 besorolású, nem tartja hűvösem?
2014. ápr. 6. 15:52
 20/20 BM-Striker ***** válasza:

Ez igaz minden 1050-as alaplapra, különösen a processzorba van inegraálva a VRM.

A P33 nagyon fapados felszereltségű lap.

2014. ápr. 6. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!