Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két számítógépem van, mit...

Két számítógépem van, mit csináljak a RAMokkal?

Figyelt kérdés

Hali! Nem ilyen egyszerű. :) SZóval, összeraktam egy új gépet, játékra használom BF4 meg hasonlók. Új ramot nem vettem, mert elég ami van 3X2Gb 1333MHz DDR3 van most, tök jól megy minden szóval nem igényelnék többet, erősebbet. Viszont a régi gépemet meg oda akarom adni a mamáéknak, mert az övékén már alig mennek az alap dolgok. Így viszont 2Gb ramot raknom kell a régi gépembe, mert most nincs benne, ezzel 4Gb marad nekem ami viszont nem elég játszani. :D

Szóval most jönne a fő kérdés. Megéri-e beruháznom 2X4Gb 1866-os ramra, nagyon érezném-e a különbséget?...és akkor a 6Gb 1333 megy a mamáéknak, ami tök felesleges egyébként. Vagy...veszek 2X2Gb 1333Mhz ramot 2Gb megy az enyémbe 2Gb a maméknak. Így nekem 8Gb lesz ami sirály és mamáéknak is lesz egy bika gépük. Őrült vagyok, hogy ezt így megkérdezem, de semmi kedvem több pénzt költeni, főleg nem RAM-ra ha nem muszáj. KÖszi a türelmet, üdv.

2014. ápr. 4. 20:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Vegyél 2x2 GB KIT-et, így dual channelben tudnak menni, a gépből meg a harmadik slotban lévő memóriát tedd be a régi gépbe.
2014. ápr. 4. 20:43
 2/10 levis56 ***** válasza:
A 3x2 GB-ból adj a mamának 1x2 GB-ot és vegyél 1db 4GB 1333 MHz memót és rakd a 3. foglalatba.
2014. ápr. 4. 20:48
 3/10 levis56 ***** válasza:
Persze csak akkor ha 3 slot van a lapon,ha 4 akkor az első válasza jó.
2014. ápr. 4. 20:51
 4/10 A kérdező kommentje:
4 slotos az alaplap. Ha berakom a 2x2-es kit-et és a harmadikban lévőt meg odaadom akkor hagyjam a negyedikben a maradék 2Gb?
2014. ápr. 4. 22:12
 5/10 levis56 ***** válasza:
Azt írtad hogy 3x2 gb van,ha 1x2 gb odaadsz a mamának 2x2 marad,ha veszel még 2x2 kettőt akkor tele lesz a 4 slot.
2014. ápr. 4. 23:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, de akkor a dual channeles kitet azonos színű slotokba kell rakni? És akkor nem számít ha a másik kettő nem azonos időzítésű? Reggel megnézem most milyenek vannak, ha le lehet olvasni róla..Az egyik Kingmax az CL9, azt tudom.
2014. ápr. 5. 00:18
 7/10 levis56 ***** válasza:

Dualhoz A1-B1 vagy A2-B2 az az különböző színű slotokba rakd,de négy db azonos modul esetén mindegy,a késleltetéssel én nem foglalkoznék,rendszer szinten a kisebb szám gyorsabb de mint felhasználó nem fogod észrevenni a különbséget,de hát lehet kapni ugyanolyan késleltetésű és órajelűt mint ami a gépedben van.

[link]

2014. ápr. 5. 06:51
 8/10 levis56 ***** válasza:
2014. ápr. 5. 06:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt is olvastam, hogy nem mindegy hogy kétoldalú vagy egyoldalú ramokat rakok össze. MOst a két kingmax az egyoldalú, a kingston meg kétoldalú. Akkor kingstont rakjam a régibe és az újba meg ezt a Kingmaxot ugye? És akkor 4 Kingmax lesz. KÖszi, hogy segítesz:)
2014. ápr. 5. 10:02
 10/10 levis56 ***** válasza:
Legegyszerűbb ha beírod a google keresőbe a gépedben lévő memória márkáját gyártási számát,pl:Kingsto Hiper X Blue CL9. A google kidob egy csomó találatot és ott valamelyik üzletben megrendeled. De ha nem egyforma akkor sincs gond nekem is 1. 4 gb 1600 és 1. 2 gb 1333 MHz van egymás mellett én nem vettem észre semmi hátrányát hogy nem egyforma ram van a gépben pedig azelött az volt dualban rakva. Ez az egész,hogy így gyorsabb meg úgy lassabb túl van lihegve az APU gépeknél számít a magas órajel máshol nem lényeges.
2014. ápr. 5. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!