Sikerült jól összeválogatnom a gépet?
A célom egy olyan számítógép összerakása lenne, ami kellően gyors (ezért az i5-ös proci) és halk (ezért probálkoztam ezzel a házzal). A gépet alapvetően csak filmnézésre valamint Office-ra használnám. Ha esetleg valamin változatnátok, szívesen várom a javaslatokat. Előre is köszönöm.
Processzor:
Intel Core i5-4570S processzor (45,743 Ft)
Alaplap:
Asrock H81M alaplap (13,416 Ft)
Memória:
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KTD-XPS730CS/4G memória (11,013 Ft)
Merevlemez:
Western Digital 500GB WD5000AZRX 64MB SATA3 winchester (12,634 Ft)
Optikai meghajtó:
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író (3,809 Ft)
Ház:
Cooler Master SIL-352M-KKN1 Silencio 352 számítógép ház (17,367 Ft)
Tápegység:
FSP HEXA 500W tápegység (12,617 Ft)
Proci inkább ez: INTEL Core i5-4440 3.10GHz 45.800
Winyó: Nem éri meg, +3 ezerért 1 terásat vegyél
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 15.200Ft
A ház árából faraghatnál, s vehetnél jobb lapot..
Lap:GIGABYTE GA-B85M-D3H 18.364 Ft
Ház: COOLERMASTER RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 11.100 Ft
Halk... nem lesz hallható különbség... legalábbis emberi fül nem hallja a különbséget majd. Állítsd át "silente" módra a cpu hűtő szabályzását, s talán a winyónak lesz hangja... [link]
ilyen tápom van, én ezt ajánlom, mert nekem nagyon bevált... előző tápjaim után olyan halk, hogy ha levegőt veszel a gépem mellet az hangosabb mint a gép
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, megfontolom őket!
Kiegészítésként: nem a pénz a mérvadó, így nem kell a házon spórolnom, hogy másból jobbat vehessek (ha vmiből jobbak gondoltok venni, akkor nem kell máson lefaragni). A cél egy olyan gép, amit ha megveszek, akkor 7-8 évig nem kell új gép után néznem, viszont olyan gépet se akarok, aminek a tudását soha nem használnám ki.
Amúgy bennem berögződés az Intel, miért lenne érdemesebb amd APU-t venni meg hozzá hűtőt? Valamint ha így gondolod, akkor esetleg pontos terméket is tudnál javasolni?
Chieftec táp, OK:)!
Nem értem ha filmezésre esetleg irodai munkára kel a gép minek ilyen drága proci? A gyorsaság nem csak a hardverek drágaságától függ hanem a rendszeres rendszerkarbantartástól,a sok szemét és felesleges program ne fogja vissza a gépet ami a háttértárolókban felhalmozódik. Lehet neked I7-ed is ha nincs optimalizálva a gép és az op rendszer, kéthetente újrarakhatod a rendszert mert belassul. Irodai gépnek bőven elég lenne amit itt leírok semmivel sem lenne lassabb a nálad leírtaknál,és jóval olcsóbb.
7#
Ugye minél nagyobb a winyó, annál gyorsabb is... Bár ezt a tányérok is befolyásolják, de a lényeg, hogy legalább 1 terrás winyót vegyél, no meg SSD-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!